Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Από που μπορεί να προέρχεται ο απόκοσμος ήχος – Συνεχίζεται το θρίλερ

Θεσσαλονίκη: Από που μπορεί να προέρχεται ο απόκοσμος ήχος – Συνεχίζεται το θρίλερ
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Συνεχίζεται το μυστήριο με τον ήχο που ακούγεται τα βράδια στη Θεσσαλονίκη με τους κατοίκους να μην μπορούν να κοιμηθούν ενώ παράλληλα κανείς δεν ξέρει από που προέρχεται με πολλούς να λένε ότι ακούγεται από τα Μετέωρα ενώ υπάρχουν και αυτοί που θεωρούν προς ακούγεται από το Σέιχ Σου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, πρόκειται για έναν απόκοσμο και εκκωφαντικό ήχο, ο οποίος ξεκίνησε να ακούγεται περίπου ένα μήνα πριν, από τον Δεκέμβριο του 2021 δηλαδή, και είναι ακόμη πιο έντονος στη διασταύρωση των οδών Κηφισίας και Ακροπόλεως, της Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας για το συγκεκριμένο γεγονός στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας, τόνισε πως το πιθανότερο σενάριο είναι ότι πρόκειται για ήχο που προκαλείται από ανθρώπινο χέρι και όχι από φυσικό φαινόμενο.

Από τη μεριά του, ο Διευθυντής Ερευνών Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας, μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε ότι γίνονται μελέτες από το ΑΠΘ για να αποσαφηνιστεί αν πρόκειται για γεωλογικό φαινόμενο ή μηχανικό, τονίζοντας παράλληλα ότι είναι τοπικό.

Κλιμάκιο της ΕΥΑΘ που βρέθηκε στο σημείο διαπίστωσε πως ο θόρυβος δεν προέρχεται από κάποιον αγωγό του δικτύου ύδρευσης ενώ, σύμφωνα με ειδικούς, ο ήχος μπορεί να ακούγεται στην περιοχή των Μετεώρων, όμως προέρχεται από το δάσος του Σέιχ Σου.

Γεωλόγος που βρέθηκε στο σημείο έχει αποκλείσει το σενάριο του γεολογικού φαινομένου, καθώς τόνισε ότι θα είχαν προκληθεί ρωγμές και μικρές κατολισθήσεις.

Στους δρόμους οι κάτοικοι

Ωστόσο οι κάτοικοι είναι τρομαγμένοι. Μάλιστα, μερικοί από αυτούς βγήκαν στο δρόμο τα ξημερώματα και ακολούθησαν τον ήχο για να δουν από που προέρχεται. Πράγματι, είναι πολύ έντονος στη διασταύρωση των οδών Κηφισίας και Ακροπόλεως.

Ένας κάτοικος, μιλώντας στο ThessToday.gr, ανέφερε πως «όταν είμαστε στο σημείο όπου ακούγεται έντονα, νιώθουμε σαν κάποιος να χτυπάει μέσα από τη γη. Εκεί, βέβαια, βρίσκεται ο αγωγός φυσικού αερίου. Όλοι φοβόμαστε γιατί δεν γνωρίζουμε από που προέρχεται. Υπάρχουν άτομα που ξυπνούν από τον ήχο 2 και 3 η ώρα τα ξημερώματα. Εγώ για παράδειγμα, χθες στις 5:30 τα ξημερώματα, ήμουν ξύπνιος και τον άκουγα».

Από τη μεριά της, μια κάτοικος της περιοχής, περιγράφει την κατάσταση με τον απόκοσμο ήχο και τους λόγους που οι κάτοικοι τον ακολούθησαν, λέγοντας πως δονείται ακόμα και το έδαφος. «Όταν φτάνουμε στο επίκεντρο, νιώθουμε στα πόδια μας το ντουκ…ντουκ…ντουκ…», σημειώνει η ίδια στο ThessToday.gr.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις