Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Αποκαλύψεις στη δίκη για τη δολοφονία του ιδιοκτήτη φαστ φουντ από τα 4 αδέρφια

Θεσσαλονίκη: Αποκαλύψεις στη δίκη για τη δολοφονία του ιδιοκτήτη φαστ φουντ από τα 4 αδέρφια
ΦΩΤΟ από εκπομπή T LIVE

Με την απολογία των τριών αδελφών που κατηγορούνται για τη δολοφονία 45χρονου ιδιοκτήτη ψητοπωλείου στη Θεσσαλονίκη συνεχίζεται σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης στο Μικτό Ορκωτού Δικαστήριο Θεσσαλονίκης. Στο εδώλιο κάθονται τα 3 απο τα 4 αδέλφια που κατηγορούνται 33, 21 και 38 ετών, καθώς για τον 4ο, 19 ετών σήμερα, η δικογραφία διαχωρίστηκε και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Δικαστήριο Ανηλίκων. Τον Φεβρουάριο του 2020 που πραγματοποιήθηκε το έγκλημα ήταν ακόμα ανήλικος.

Όλοι κατηγορούνται για απο κοινού ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Σήμερα πρώτος απολογήθηκε ο 33χρονος, ο ένας απο τους αδελφούς που δούλευε στο κατάστημα και απολύθηκε: «Ζητάω ένα μεγάλο συγγνώμη στην μητέρα του, στη σύζυγο του σε όλη την οικογένεια του. Πάνω στα νέυρα μου έγινε. Δεν είπα ποτέ οτι μας χρωστούσε λεφτά. Τα παίρναμε κανονικά μόλις σχολούσαμε.

Απο μια κουβέντα ξεκίνησαν όλα. Δεν είχα καμία πρόθεση και κανένα σκοπό να σκοτώσω. Δεν τσακώθηκα ποτέ με τον συγχωρεμένο. Του είχα πεί απλά του υπεύθυνου οτι δεν μπορεί να με βάζει σε πρωινή βάρδια όταν δούλευα βράδυ και σχολούσα αργά. Μία – δύο φορές δεν ξύπνησα στην ώρα μου και καθυστέρησα. Μπορεί και μια ώρα.

Απο τον αδελφό μου έμαθα για την απόλυση μου. Αν ήθελα να τον σκοτώσω θα το είχα κάνει τη στιγμή που έμαθα την απόλυση μου. Με απειλούσε και με έβριζε και πήρα τα αδέλφια μου και τους είπα. Και πάνω στα νεύρα μας πήγαμε στο μαγαζί να μιλήσουμε και τον είδαμε εκεί χαλαρό. Νευρίασα και πήρα μια καρέκλα και του την πέταξα. Δεν αντιλήφθηκα την ώρα που τον μαχαίρωνε ο αδελφός μου. Αν το είχα αντιληφθεί θα τον σταματούσα εγώ ο ίδιος. Ζητάω συγγνώμη. Δεν είχα σκοπό σε καμία περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο. Εμένα μου φτάνει που ο Θεός ξέρει οτι δεν έβαλα εγω τον αδελφό μου να σκοτώσει. Δικάστε με αλλά δεν ήθελα να γίνει έτσι».

Αμέσως μετά ακολούθησε και ο 21χρονος που τραυμάτισε μέχρι θανάτου τον 45χρονο ιδιοκτήτη της ψησταριάς:

«Θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη απο την οικογένεια του θύματος. Εκείνη τη μέρα μας κάλεσε ο αδελφός μας και μας είπε τι γινόταν με τον συγχωρεμένο. Και πήγαμε απο το μαγαζί για να του ζητήσουμε το λόγο που έβριζε και απειλούσε τον αδελφό μας. Αν έκανε κάποια χειρονομία και αν χρειαζόταν θα τον ξυλοκοπούσαμε κιόλας.

Δεν είχαμε συνεννοηθεί για αυτό αλλά ήταν αυτονόητο. Εκείνη τη μέρα είχε χαλάσει το μηχανάκι μου και είχα το μαχαίρι για να το επιδιορθώσω, για τα καλώδια. Το είχα ξεχάσει πάνω μου. Και πάνω στον καυγά μαχαίρωσα τον ιδιοκτήτη. Δεν θυμάμαι πόσες μαχαιριές ήταν. Δεν είχα δεί αίμα. Μετά φύγαμε κι εγώ πέταξα το μαχαίρι σε έναν υπόνομο. Όταν τα αδέλφια μου το έμαθαν απο τα ΜΜΕ, με βρίζανε. Απο την πρώτη στιγμή που με συνέλαβαν το παραδέχτηκα οτι το έκανα. Εγώ έξω έκανα χρήση ναρκωτικών και χαπιών και δεν είχα την πλήρη αίσθηση. Δεν καταλάβαινα τι έκανα. Ήταν μεγάλο σφάλμα».

Τέλος απολογήθηκε ο 38χρονος αδελφός, ο οποίος κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος, ζητώντας επίσης συγγνώμη για το κακό που έκαναν.

Το χρονικό του εγκλήματος

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ το έγκλημα συνέβη στις 22 Φεβρουαρίου του 2020, όταν, σύμφωνα με τη δικογραφία, οι τέσσερις κατηγορούμενοι μετέβησαν στο ψητοπωλείο επί της οδού Βασιλίσσης Όλγας, όπου, μπροστά στα έντρομα μάτια θαμώνων και υπαλλήλων, επιτέθηκαν «όλοι μαζί με καρέκλα και γρονθοκοπήματα» εναντίον του ιδιοκτήτη, δίχως αυτός να προλάβει να αντιδράσει.

Καθώς το θύμα δεχόταν συνεχόμενες γροθιές στο πρόσωπο και το σώμα, ένα από τα αδέλφια – και συγκεκριμένα ο 21 ετών κατηγορούμενος – φέρεται να τού κατάφερε 13 χτυπήματα με μαχαίρι σε θώρακα, κοιλιά και καρδιά, με συνέπεια να καταλήξει λίγες ώρες αργότερα στο νοσοκομείο Παπανικολάου όπου διακομίστηκε.Κατά την έναρξη της αποδεικτικής διαδικασίας, τον λόγο πήραν οι τρεις κατηγορούμενοι, με τον 21 ετών φυσικό δράστη της δολοφονίας να ομολογεί την πράξη του και την συνήγορό του να ζητάει από το δικαστήριο να κριθεί με μειωμένο καταλογισμό, επικαλούμενος ψυχολογικά – ψυχιατρικά προβλήματα τού εντολέα της με ιστορικό νοσηλείας εξαιτίας αυτών.

Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι ζήτησαν συγγνώμη από την οικογένεια του θανόντος εκφράζοντας τη μεταμέλειά τους για την εμπλοκή στο περιστατικό, ενώ δια των συνηγόρων τους ζήτησαν την μετατροπή της εις βάρος τους κατηγορία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΜΠΙΔΗΣ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις