Κυριακή, 28 Απρ.
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Αυτές είναι οι λαγάνες που ξεφεύγουν από τις κλασικές και αναμένεται να γίνουν ανάρπαστες

Θεσσαλονίκη: Αυτές είναι οι λαγάνες που ξεφεύγουν από τις κλασικές και αναμένεται να γίνουν ανάρπαστες

Οι λαγάνες είναι αναπόσπατο κομμάτι στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας και ένας φούρνος στη Θεσσαλονίκη, έχει καταφέρει να γίνει θέμα συζήτησης με τις δημιουργίες του…

Ο συγκεκριμένος φούρνος στη Θεσσαλονίκη θα φτιάξει για ακόμα μια χρονιά λαγάνες που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Το όλο εγχείρημα ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια και από τη στιγμή που οι καταναλωτές «αγκάλιασαν» την προσπάθεια, συνεχίζεται. Μετά τη λαγάνα με τα ντολμαδάκια που πέρυσι έκανε θραύση, έρχονται για φέτος άλλες, με ιδιαίτερες γεύσεις.

Στο αρτοποιείο της Ελένης Καλλίδου που βρίσκεται επί της οδού Μπότσαρη στη Θεσσαλονίκη, οι καταναλωτές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στην απλή παραδοσιακή λαγάνα αλλά και άλλες πιο πρωτότυπες.

Λαγάνα «Ουζομεζέ», η οποία αποτελείται από ταραμοσαλάτα και γαύρο μαρινάτο, λαγάνα με μελιτζανοσαλάτα αγιορείτικη και πιπεριά φλωρίνης αλλά και για τους λάτρεις της ανατολίτικης κουζίνας υπάρχει η λαγάνα με χούμους και φιστίκια αιγίνης.

«Άλλη μια χρονιά καινοτομούμε στις λαγάνες φυσικά με νηστίσιμα υλικά. Ο κόσμος μας ξέρει χρόνια. Έρχονται και μας ρωτάνε τι καινούριες γεύσεις βγάλαμε. Βέβαια οι μεγαλύτερες ηλικίες προτιμούν την κλασική αλλά αυτές οι λαγάνες είναι θεματικές. Θα πάνε σε επίσκεψη, σε ένα σπίτι που τους έχουν τραπέζι και αντί για γλυκά παίρνουν ένα κουτί με μια τέτοια θεματική λαγάνα που συνδυάζεται με το σαρακοστιανό τραπέζι», δήλωσε στην karfitsa.gr η κ. Ελένη Καλλίδου, αρτοποιός.

Η ίδια παράγει για 4η χρονιά, λαγάνες με ψημένο ταραμά και λεμόνι, με όλες τις παραπάνω γεύσεις να μπορούν να συνδυαστούν άνετα με πολλά πιάτα από το σαρακοστιανό τραπέζι και να δώσουν άλλο «χρώμα» στα Κούλουμα και την Καθαρά Δευτέρα.

Σύμφωνα με την ίδια, οι νέες γεύσεις εντυπωσιάζουν τους πελάτες της, κάποιοι από τους οποίους γελάνε στην αρχή, μετά όμως τους αρέσουν ιδιαίτερα και ψωνίζουν.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις