Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Αυτό είναι το κόκκινο γλυπτό που τοποθετήθηκε απέναντι από το δημαρχείο (video)

Θεσσαλονίκη: Αυτό είναι το κόκκινο γλυπτό που τοποθετήθηκε απέναντι από το δημαρχείο (video)

Το γλυπτό Meteoron του διεθνώς καταξιωμένου Ζωγράφου, Κωστή Γεωργίου, τοποθετήθηκε το πρωί από τον δήμο Θεσσαλονίκης, στον χώρο πρασίνου απέναντι από το δημαρχιακό Μέγαρο…

Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα γλυπτό 11 μέτρων με 15 μορφές σε κόκκινο χρώμα, που θα κοσμεί από σήμερα τον περιβάλλοντα χώρο. Εκτός από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, στην διαδικασία τοποθέτησης του γλυπτού παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Μάκης Κυριζίδης και Μιχάλης Κούπκας καθώς και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Πέτρος Λεκάκης.

“Έγινε καταρχάς για την αγάπη για την τέχνη που έχει ο δήμαρχος και κατά δεύτερον με την ευγενική χορηγία του Βαγγέλη Γεροβασιλείου που μας έδωσε τη δυνατότητα να γίνει η δημιουργία αυτού του συγκεκριμένου έργου τέχνης. Ελπίζω οι συμπατριώτες μου να το αγαπήσουν όσο το αγαπώ και εγω και να γίνει ένα τοπόσημο στην πόλη που ο κόσμος να το έχει και να το απολαμβάνει. Αν θα μπορούσαμε να πούμε κάτι για την σημασία του έργου, γιατί ο καθένας έναν δικό του κώδικα, είναι μια στιγμή της ζωής όπου εκεί μέσα υφίσταται η συνεργασία, η αλληλεγγύη, η φιλία, η αγωνία για τη ζωή. Αυτό ας πούμε είναι μια θεώρηση του έργου” δήλωσε ο Κωστής Γεωργίου.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της πόλης τόνισε πως πρόκειται για ένα νέο τοπόσημο της πόλης που για τον ίδιο συμβολίζει τη δυναμική της καθώς και τη δυναμικότητα των Θεσσαλονικέων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις