Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Αυτό είναι το σχέδιο για ανάπλαση του παραλιακού μετώπου – «Το μεγαλύτερο έργο δεκαετιών της πόλης»

Θεσσαλονίκη: Αυτό είναι το σχέδιο για ανάπλαση του παραλιακού μετώπου – «Το μεγαλύτερο έργο δεκαετιών της πόλης»
ΑΠΕ ΜΠΕ

«Ξεκινάει το μεγαλύτερο έργο δεκαετιών για τη Θεσσαλονίκη, η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου». Αυτό τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Το έργο ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης εκτείνεται από το Καλοχώρι μέχρι το Αγγελοχώρι, συνολικού μήκους 40 χιλιομέτρων. «Μέσα από αυτό, θα βγούνε κερδισμένοι οι Θεσσαλονικείς, όλοι οι πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας και της Βόρειας Ελλάδας», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Όπως σημειώνει το GRTimes.gr, ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε ότι, «σήμερα (σ.σ. 19.11.2021) γίνεται το πιο σημαντικό βήμα για να αποκτήσει η Θεσσαλονίκη, επιτέλους, τη νέα της ταυτότητα. Την ενοποίηση και την ανάπλαση του νέου παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης μήκους 40 χιλιομέτρων από το Καλοχώρι μέχρι το Αγγελοχώρι», 

Θεσσαλονίκη – Στα βήματα της Βαρκελώνης

«Είναι καιρός η Θεσσαλονίκη να κοιτάξει με το βλέμμα προς τη θάλασσα και να μην έχει την πλάτη στραμμένη προς αυτήν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ και δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, επικαλούμενος και το παράδειγμα της Βαρκελώνης και τονίζοντας ότι είναι δεδομένο πως όλοι οι δήμαρχοι του παραλιακού μετώπου είναι ταγμένοι στην προσπάθεια που γίνεται.

Ότι στόχος όλων των Δημάρχων και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, είναι να υπάρξει ένα ενιαίο και αξιοποιήσιμο παραλιακό μέτωπο στη Θεσσαλονίκη, ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης, Βούλα Πατουλίδου, σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ανέφερε από τη μεριά του ότι οι άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, κάτω από την εποπτεία της Περιφέρειας, συνεργάζονται πάρα πολύ καιρό, έτσι ώστε να υλοποιηθεί ένα πάρα πολύ σημαντικό πρότζεκτ για τη Θεσσαλονίκη, που είναι η αξιοποίηση του θαλάσσιου μετώπου.

Η Θεσσαλονίκη αλλιώς! 

Αυτές είναι κάποιες από τις κυριότερες παρεμβάσεις που περιλαμβάνει το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Θεσσαλονίκης:

-Η περιβαλλοντική αναβάθμιση στη λιμνοθάλασσα του Καλοχωρίου.

-Η εξυγίανση και ανάπλαση της περιοχής του Δενδροποτάμου.

-Η δημιουργία Μητροπολιτικού Δυτικού Πάρκου στο χώρο του παλιού εμπορευματικού σταθμού.

-Η δημιουργία περιπατητικού άξονα από το νέο Μουσείο Ολοκαυτώματος έως την Πλατεία Ελευθερίας.

-Η δημιουργία διαδρομής πεζών και ποδηλάτου στην Παλιά Παραλία έως το Λευκό Πύργο.

-Οι πολεοδομικές ρυθμίσεις στη Νέα Παραλία και στην περιοχή των ιστιοπλοϊκών ομίλων.

-Η δημιουργία μητροπολιτικού πόλου ναυταθλητισμού και αθλημάτων κολύμβησης στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής.

-Η δημιουργία διαδρομής πεζών και ποδηλάτου στο παραλιακό τμήμα του Δήμου Καλαμαριάς.

-Η δημιουργία αστικής τεχνητής κολυμβητικής περιοχής στην πλαζ Αρετσού.

-Η ανάπτυξη νέου μητροπολιτικού υπερτοπικού πόλου αστικών λειτουργιών, με την πολεοδόμηση τμήματος της παραλιακή περιοχής του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη.

-Η δημιουργία Ανατολικού Μητροπολιτικού Πάρκου – Βοτανικού κήπου στην έκταση του ΑΠΘ κοντά στο αεροδρόμιο.

-Η χωροθέτηση Ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης.

-Και η επανάκτηση του ρόλου της παράκτιας περιοχής του Δήμου Θερμαϊκού ως κύριας ζώνης αναψυχής του Πολεοδομικού Συγκροτήματος.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις