Σάββατο, 27 Απρ.
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Αυτοψία σε σπίτι – τρώγλη που ζούσαν δύο σκυλάκια σε άθλιες συνθήκες

Θεσσαλονίκη: Αυτοψία σε σπίτι – τρώγλη που ζούσαν δύο σκυλάκια σε άθλιες συνθήκες

Τα σκυλιά εντοπίστηκαν μέσα στο σπίτι στο Ωραιόκαστρο στη Θεσσαλονίκη. Ο ένας από τους δύο ιδιοκτήτες έχει ήδη συλληφθεί και καλείται να πληρώσει το προβλεπόμενο πρόστιμο…

Εξοργιστικές είναι οι εικόνες από το σπίτι που ζούσαν δύο σκυλάκια στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο δεν τηρούνταν ούτε καν τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής. Μετά από σχετικά καταγγελία, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στο σπίτι και συνέλαβαν τον 38χρονο ιδιοκτήτη του ενός σκύλου, ενώ αναζητούν τον 31χρονο αδερφό του, ιδιοκτήτη του δεύτερου σκύλου.

Στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας για υπόθεση που αφορά σε παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των ζώων, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ωραιοκάστρου και αρμόδιο προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης σε θέματα ευζωίας των ζώων, συνέλαβαν απογευματινές ώρες χθες (26-09-2023) τον 38χρονο Έλληνα.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με το Δήμο Ωραιοκάστρου και την αρμόδια εταιρεία για την περισυλλογή και μεταφορά αδέσποτων ζώων του Δήμου, εντοπίστηκαν σε διαμέρισμα δύο σκυλιά, τα οποία διέμεναν σε ακατάλληλες συνθήκες και με σημάδια εγκατάλειψης.

Τα ζώα παραδόθηκαν στην αρμόδια εταιρεία και μεταφέρθηκαν σε κτηνίατρο για περαιτέρω έλεγχο. Επιπλέον, σε βάρος του 38χρονου που ήδη έχει συλληφθεί, επιβλήθηκαν δύο διοικητικά πρόστιμα για τους κανόνες ευζωίας και την παράλειψη εμπρόθεσμης σήμανσης του ζώου. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: thestival.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις