Δευτέρα, 6 Μαΐ
15oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Δείτε πως είναι μέσα το κρουαζιερόπλοιο που φέρνει στην πόλη 972 Βρετανούς τουρίστες

Θεσσαλονίκη: Δείτε πως είναι μέσα το κρουαζιερόπλοιο που φέρνει στην πόλη 972 Βρετανούς τουρίστες

Το κρουαζιερόπλοιο δένει στη Θεσσαλονίκη εντός της ημέρας και φέρνει στην πόλη εκατοντάδες τουρίστες, στα μέσα του φετινού Φθινοπώρου. Η κρουαζιέρα πηγαίνει θαυμάσια φέτος και ο πήχης ανεβαίνει ακόμα περισσότερο για την επόμενη σεζόν…

Η αλματώδης ανάπτυξη της κρουαζιέρας για φέτος στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης επιβεβαιώνεται με ακόμη μια άφιξη -την 49η– που πραγματοποιείται σήμερα με το κρουαζιερόπλοιο Balmoral το οποίο προσεγγίζει για πρώτη φορά τη Θεσσαλονίκη μεταφέροντας 972 Βρετανούς τουρίστες.

Η κρουαζιέρα στη Θεσσαλονίκη είναι δέκα φορές αυξημένη σε σχέση με το 2019 και -όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με στελέχη του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) και φορείς της πόλης με αφορμή την 86η ΔΕΘ: «στρατηγική μας δέσμευση είναι να στηρίξουμε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, την ίδια την πόλη, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τα εμπορικά, που αποτελούν το 25% του ΑΕΠ της χώρας».

Σήμερα, άλλο ένα κρουαζιερόπλοιο φτάνει στη Θεσσαλονίκη, προερχόμενο από τον Βόλο και μεταφέρει 972 Βρετανούς τουρίστες και 559 άτομα πλήρωμα. Πρόκειται για το Balmoral της εταιρίας κρουαζιέρας Fred Olsen, η οποία προσεγγίζει για πρώτη φορά το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο, ξεκίνησε την κρουαζιέρα από το Dover της Μεγάλης Βρετανίας, στις 27 Σεπτεμβρίου και ταξιδεύει για Γιβραλτάρ, Βαλέτα Μάλτας, Σπλιτ και Ντουμπρόβνικ στην Κροατία, Κότορ στο Μαυροβούνι, έφτασε Βόλο χθες, Θεσσαλονίκη σήμερα, Τετάρτη 12 Οκτωβρίου και συνεχίζει για Καβάλα, Κουσάντασι στα τουρκικά παράλια, Πειραιά, Κατάκολο Ηλείας, Μινόρκα στις Βαλεαρίδες νήσους, Cadiz στην Ανδαλουσία νοτιοδυτικά της Ισπανίας, καταλήγοντας στο αρχικό λιμάνι εκκίνησης, το Dover στις 25 Οκτωβρίου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις