Σάββατο, 4 Μαΐ
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Δείτε τις εκπληκτικές κατασκευές με Playmobil

Θεσσαλονίκη: Δείτε τις εκπληκτικές κατασκευές με Playmobil

Αφιέρωσαν χρόνο και το τελικό αποτέλεσμα τους δικαίωσε. Οι κατασκευές με playmobil στη Θεσσαλονίκη κεντρίζουν τα βλέμματα μικρών και μεγάλων…

Με χρώματα και φιγούρες, συλλεκτικές και σύγχρονες, πλημμύρισε το κλειστό γήπεδο μπάσκετ Χαλκηδόνας, έξω από τη Θεσσαλονίκη, για τη δεύτερη έκθεση Playmobil που διεξάγεται με πλήθος εκθετών αλλά και επισκεπτών όλων των ηλικιών. Η έκθεση είναι ανοιχτή από τις 10.00 ως τις 21.00 για το Σάββατο 1 και Κυριακή 2 Απριλίου και περιλαμβάνει 29 διοράματα από συλλέκτες κάθε ηλικίας.

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δουν θέματα Western, από την αρχαία Ελλάδα, μοντέρνες στιγμές της καθημερινότητας, φουτουριστικές συνθέσεις, ενώ για τα παιδιά υπάρχει γωνιά με διαδραστικά παιχνίδια. «Είναι πολύ ωραία εμπειρία και το χόμπι μας κερδίζει μέσα από τέτοιες διοργανώσεις. Τα παιδιά βλέπουν ως ένα σημείο αυτά που προσφέρει η εταιρεία και μετά μπορούν να γίνουν και τα ίδια λάτρεις.

Είναι σημαντική η συζήτηση με τον κόσμο. Ρωτάει τι έχουμε φτιάξει, τι απαιτεί. Δεν πηγαίνει το μυαλό τους ότι υπάρχουν αυτές οι δυνατότητες στα Playmobil», αναφέρει ο Δημήτρης Μυλωνάς, συλλέκτης Playmobil που συμμετέχει στην έκθεση παρουσιάζοντας σε διόραμα το φρούριο Οντάριο του λοχαγού Μαρκ από τα κόμικ «Περιπέτεια» και ένα χωριό πατριωτών της Αμερικής της εποχής της αμερικανικής επανάστασης του 1776.

Ο ίδιος ασχολείται ως συλλέκτης για περισσότερα από τρία χρόνια, ενώ στα παιδικά του χρόνια τα Playmobil αποτελούσαν αναπόσπαστο κομμάτι του παιχνιδιού. Ερωτηθείς για το ιδιαίτερο αυτό χόμπι, ο κ. Μυλωνάς απάντησε πως η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά. «Θέλει πολύ ψάξιμο και υπομονή. Υπάρχει κόσμος που βρίσκει κάτι σε απαγορευτικές τιμές και το αγοράζει. Ενώ αν το ψάξεις και περιμένεις την κατάλληλη στιγμή, όλα βρίσκονται. Χρειάζεται επίσης χρόνο, φαντασία και πολύ υλικό», δήλωσε.

Τον πραγματικό και τον φανταστικό κόσμο στις τέσσερις εποχές των Playmobil συγκέρασαν η Ναταλί Σιραμπονιάν και η Penny Lepidas, όπου σε σκηνές της καθημερινής ζωής το φθινόπωρο, τον χειμώνα, την άνοιξη και το καλοκαίρι, νεράιδες δίνουν το έναυσμα για την κάθε μετάβαση.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις