Σάββατο, 2 Μαρ.
11oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Δεν βρήκαν χρήματα και τελικά έκλεψαν μπισκότα, σοκολάτες και κριτσίνια – Βίντεο ντοκουμέντο

Θεσσαλονίκη: Δεν βρήκαν χρήματα και τελικά έκλεψαν μπισκότα, σοκολάτες και κριτσίνια – Βίντεο ντοκουμέντο

Δεν βρήκαν χρήματα και τελικά η λεία της κλοπής που έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής (8.12.2023) στην Θεσσαλονίκη ήταν μπισκότα, σοκολάτες και κριτσίνια.

Η κλοπή σημειώθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με τον ιδιοκτήτη να δηλώνει στο newsit.gr ότι και πριν 22 μέρες είχαν κάνει απόπειρα διάρρηξης στο κατάστημά του.

«Στις 04:00 τα ξημερώματα χτύπησε ο συναγερμός του κινητού. Μέχρι να ξυπνήσω και να καταλάβω τι γίνεται, άνοιξα την κάμερα του κινητού και εκείνη την ώρα αυτοί έφευγαν. Μέχρι να σηκωθώ από το κρεβάτι και να καταλάβω τί έγινε, έφτασα μετά από μισή ώρα στο μαγαζί και ήταν ένα βομβαρδισμένο τοπίο».

Στο οπτικό υλικό που εξασφάλισε το newsit.gr, οι δύο δράστες παριστάνουν ότι συζητάνε αμέριμνοι και αφού βολιδοσκοπούν το χώρο, περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να μπουκάρουν, τσεκάροντας αρχικά την κλειδαριά.

Μάλιστα, όπως βλέπετε στο παρακάτω βίντεο 45 δευτερολέπτων ότι δεν διστάζουν, ακόμα και με διερχόμενα αυτοκίνητα, να «παίρνουν φόρα» κλωτσώντας και χτυπώντας την πόρτα του καταστήματος.

Τελικά, καταφέρνουν να σπάσουν το τζάμι της βιτρίνας και κατευθείαν μπαίνουν στο μαγαζί. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, ο ένας δράστης κατευθύνεται αμέσως στο ταμείο και ο άλλος στα προϊόντα. Αφού τσέκαραν ότι δεν υπάρχουν χρήματα στο ταμείο, πήραν ό,τι μπορούσαν που ήταν συσκευασμένο. Αμφότεροι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους.

«Βαρούσαν την πόρτα με κλωτσιές περίπου 2  λεπτά και την έσπασαν. Πήραν τρόφιμα και έψαχναν χρήματα στο ταμείο αλλά εγώ δεν είχα εκεί αλλά μου έκαναν ζημιά, μου τα ξήλωσαν όλα. Τώρα πρέπει να βάλω ρολό, να πάρω καινούργια πόρτα και άλλα έξοδα».

Όμως, δεν ήταν η πρώτη φορά που το μαγαζί του γίνεται στόχος διαρρηκτών. «Η δεύτερη φορά ήταν σήμερα το πρωί», δηλώνει ο ιδιοκτήτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κλέφτες «πήραν συσκευασμένα προϊόντα , μπισκότα, κριτσίνια, μπάρες, συνολικής αξίας περίπου 150-200 ευρώ. Ό,τι μπορούσαν, το πήραν κυριολεκτικά μέσα σε ένα λεπτό.

Την προηγούμενη φορά στις 15 Νοεμβρίου είχαν κάνει απόπειρα διάρρηξης στο μαγαζί, μου έσπασαν την κλειδαριά και την αντικατέστησα 500 ευρώ. Τότε μπήκαν και σε άλλα δύο καταστήματα σε απόσταση 100 μέτρων από το δικό μου μαγαζί. Σε μένα δεν κατάφεραν την πρώτη φορά να μπουν μέσα. Και ήρθαν μετά από 22 ημέρες και το έσπασαν. Ήρθαν με πολύ μίσος βαράνε την πόρτα να την κατεβάσουν».

Όπως αναφέρει ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, η αστυνόμευση είναι πλέον μηδενική. «Δεν είχε γίνει τίποτα ενάμιση χρόνο. Από την στιγμή που πήραν τους αστυνομικούς από τα τμήματα και τους πήγαν στην τροχαία , δεν υπάρχει αστυνόμευση το απόγευμα και το βράδυ. Είμαι 200 μέτρα από την Αριστοτέλους, το πρωί βλέπω 10 τροχονόμους και το βράδυ δεν υπάρχει ούτε ένας αστυνομικός».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις