Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Διακίνηση ναρκωτικών φόρα παρτίδα – Εικόνες ντροπής στο ΑΠΘ και θύελλα αντιδράσεων [vid]

ΦΩΤΟ από εκπομπή LiveNews με τον Νίκο Ευαγγελάτο
ΦΩΤΟ από εκπομπή LiveNews με τον Νίκο Ευαγγελάτο

Νέα αποκαλυπτικά ντοκουμέντα στο Αριστοτέλειο που έχει μετατραπεί σε άντρο ανομίας. Φοβισμένοι οι φοιτητές που δηλώνουν ότι δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στο κατά τα άλλα κορυφαίο πανεπιστημιακό ίδρυμα…

Στον απόηχο της δήλωσης Γαβρόγλου για την πάταξη της εγκληματικότητας στο πανεπιστημιακό ίδρυμα, από ένα ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα όπως είπε, το εμπόριο ναρκωτικών συνεχίζεται μαζί με ληστείες, κλοπές και επιθέσεις σε φοιτητές και φοιτήτριες που όπως λένε φοβούνται να κυκλοφορήσουν. Η καθημερινότητα στο Αριστοτέλειο είναι ακριβώς αυτή. Χρησιμοποιημένες σύριγγες από χρήση ναρκωτικών στα λουλούδια και στα σκαλοπάτια που οδηγούν στα ενδότερα λίγα μόνο μέτρα απ τα βαποράκια που έχουν στρατοπεδεύσει στο σημείο. Μακριά από την αστυνομία, ανάμεσα στους φοιτητές.

Οι εικόνες με νεαρούς να επεξεργάζονται το χασίς που έχουν αγοράσει στα παγκάκια και να στρίβουν τα αυτοσχέδια τσιγάρα τους εκπλήσσουν πλέον ελάχιστους μέσα στο κατά τα άλλα κορυφαίο πανεπιστημιακό ίδρυμα. Και επειδή όπου δεν μπαίνει τάξη έγκαιρα οι καταστάσεις χειροτερεύουν, μετά τη διακίνηση ναρκωτικών άρχισαν να πυκνώνουν τόσο οι ληστείες όσο και οι επιθέσεις κυρίως σε φοιτήτριες.

Για όλα αυτά ο υπουργός Παιδείας δήλωσε αναρμόδιος να συμβάλει ώστε να βρεθεί λύση. Για τον ίδιο ένα ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα που θα συνεργαστεί με τους καθηγητές είναι αρκετό. Ούτε αστυνομία, ούτε φύλαξη, ούτε τίποτα σύμφωνα με τον κύριο Γαβρόγλου. Χθες το απόγευμα ο σύλλογος καθηγητών του πανεπιστημίου απάντησε στον υπουργό Παιδείας ότι η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση να αντιμετωπίσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

«Φαίνεται ότι οι ιδεολογικές αγκυλώσεις της κυβέρνησης για τη λειτουργία των ΑΕΙ και το άσυλο τη θέτουν σε καθεστώς σύγχυσης και δεν της επιτρέπουν να αντιληφθεί την πραγματικότητα» επισημαίνουν, ενώ η ανακοίνωση καταλήγει με το εξής ερώτημα: «Ως πότε η κυβέρνηση θα βλέπει και θα ερμηνεύει την πραγματικότητα μέσα από τα παραμορφωτικά γυαλιά των ιδεοληψιών της»;

Πηγή: Εκπομπή LiveNews

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε