Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία από ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων – Τι ζητούν από την κυβέρνηση

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία από ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων – Τι ζητούν από την κυβέρνηση

Οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων κάνουν λόγο για υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν. Στη συγκέντρωση που κάνουν στη Θεσσαλονίκη, ζητούν την επίλυση των προβλημάτων τους…

Στους δρόμους οδηγοί και ιδιοκτήτες των τουριστικών λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη θέλοντας να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση. Περισσότερα από 100 λεωφορεία αυτή την ώρα έχουν σταθμεύσει επί της Λεωφόρου Κωνσταντίνου Καραμανλή με τους οδηγούς και τους ιδιοκτήτες τους να ζητούν εξίσωση του κόστους των τελών κυκλοφορίας με αυτό των υπεραστικών.

Για εμπαιγμό της κυβέρνησης απέναντι στον κλάδο τους έκανε λόγο ο πρόεδρος Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων, Μακεδονίας-Θράκης, Μιχάλης Πεζίκογλου. «Μας διαβεβαίωσαν πριν από τρία χρόνια για την εξίσωση των τελών κυκλοφορίας των τουριστικών λεωφορείων με αυτά των υπεραστικών και δυστυχώς, μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει τίποτα», είπε συγκεκριμένα.

Σχετικά με τη μείωση των τελών κυκλοφορίας τα οποία καταβάλλουν εκείνος και οι συνάδελφοί του, ο κ. Πεζίκογλου είπε στο thesstoday.gr, πως αν και επρόκειτο να παγιωθεί από φέτος η μείωση κατά 50%, κάτι τέτοιο δεν έγινε και οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων καλούνται να καταβάλλουν δίπλα τέλη κυκλοφορίας.

Ο Παναγιώτης Χαραλάμπους Πρόεδρος Ομοσπονδίας Τουρισμού Βορείου Ελλάδος δήλωσε από πλευράς του: «Ήρθαμε να διαμαρτυρηθούμε στη κυβέρνηση. Ζητάμε να τηρήσει την υπόσχεση που μας έδωσε τα προηγούμενα χρόνια και να εξισώσει τα τέλη κυκλοφορίας των τουριστικών λεωφορείων με αυτά των υπεραστικών.

Πληρώνουμε τα διπλάσια. Τα προηγούμενα χρόνια είχαν μειωθεί στο μισό για να μπορέσει να μας επιστρέψει κατά κάποιο τρόπο τα τέλη που πληρώσαμε το 2020 και δεν τα κινήσαμε λόγω πανδημίας. Υπήρχε μια υπόσχεση να εξισωθούν τα τέλη των υπεραστικών με τα τουριστικά αλλά δεν έγινε».

Οι διαμαρτυρόμενοι ξεκίνησαν μηχανοκίνητη πορεία προς την Θεσσαλονίκης Μουδανίων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις