Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Δημοσκόπηση για τον δήμο – Το φαβορί και το μεγάλο πρόβλημα

νομοσχέδιο - εκλογές

Στον δρόμο για τις δημοτικές εκλογές, μια νέα δημοσκόπηση στη Θεσσαλονίκη, δείχνει την τάση που έχει διαμορφωθεί στην πόλη…

Η δημοσκόπηση στη Θεσσαλονίκη δείχνει πως ο νυν δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας έχει ένα σημαντικό προβάδισμα από τους αντιπάλους του, που καλούνται στους μήνες που απομένουν μέχρι τον προσεχή Οκτώβριο να το ανατρέψουν. Οι θετικές γνώμες για το έργο του δημάρχου Θεσσαλονίκης είναι οριακά περισσότερες από τις αρνητικές, με το 41,8% συνολικά των ερωτηθέντων, να δηλώνει πως επιθυμεί την επανεκλογή του. Στην πρόθεση ψήφου, η διαφορά μέσα από τη δημοσκόπηση ξεπερνάει τις 20 ποσοστιαίες μονάδες.

Δυναμική επανεκλογής στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης στον δήμαρχο της πόλης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, δίνει δημοσκόπηση της εταιρείας tothepoint. Η έρευνα γνώμης έγινε σε δείγμα 966 ατόμων (άνδρες και γυναίκες άνω των 17 ετών), ψηφοφόρων του δήμου Θεσσαλονίκης και διενεργήθηκε το διάστημα 15 έως 20 Φεβρουαρίου.

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων θεωρεί ως καταλληλότερο πρόσωπο για δήμαρχο Θεσσαλονίκης τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, ακολουθούμενο, σε σημαντική απόσταση, από τον Σωκράτη Φάμελλο και τον Γιώργο Ορφανό, ενώ σημαντική είναι η διαφορά που καταγράφει ο νυν δήμαρχος και στην πρόθεση ψήφου σε σχέση με άλλους υποψήφιους ή δυνητικά υποψήφιους για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικότερα, στην ερώτηση πώς αξιολογούν το έως σήμερα έργο της δημοτικής αρχής, η πλειοψηφία απαντά «αρνητικά» (40,2%), με οριακή απόκλιση από όσους απαντούν «θετικά» (39,2%). «Ούτε θετικά ούτε αρνητικά» απαντά το 16,8% των ερωτηθέντων. Θετικά κρίνει το έργο του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα το 41,9% των ερωτηθέντων, ενώ το 40,7% αρνητικά. Την απάντηση «ούτε θετικά ούτε αρνητικά» επιλέγει το 16,2% του δείγματος.

Στην ερώτηση ποια είναι τα δύο ή τρία σημαντικότερα προβλήματα στην περιοχή διαμονής των ερωτηθέντων τα οποία πρέπει ο δήμος Θεσσαλονίκης να επιλύσει ή να ασχοληθεί μαζί τους, ως απάντηση κυριαρχεί η Καθαριότητα, με 59,9%. Προκρίνεται, επίσης, το ζήτημα των Θέσεων Στάθμευσης, με 39,7%, οριακά ψηλότερα από το Κυκλοφοριακό, που έρχεται τρίτο με 38%.

Στην αξιολόγηση προσώπων, την πιο θετική/μάλλον θετική γνώμη συγκεντρώνει ο Κωνσταντίνος Ζέρβας με 48,6%, ακολουθεί ο Γιώργος Ορφανός με 31,8% και ο Σωκράτης Φάμελλος με 24,9%. Τέταρτος στην ίδια απάντηση αναδεικνύεται ο Σπύρος Πέγκας, με 17,9%, που ακολουθείται από τους Στέλιο Αγγελούδη (16%) και Σάκη Τζακόπουλο (10,1%).

Πηγή: voria.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις