Δευτέρα, 6 Μαΐ
24oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη – Δολοφονία Γραικού: Διακόπηκε για τις 7 Δεκεμβρίου η δίκη σε κλίμα έντασης

Θεσσαλονίκη – Δολοφονία Γραικού: Διακόπηκε για τις 7 Δεκεμβρίου η δίκη σε κλίμα έντασης
Eurokinissi

Διακοπή για τις 7 Δεκεμβρίου πήρε η εκδίκαση της έφεσης του καθ’ ομολογίαν δράστη της δολοφονίας του κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού στη Θεσσαλονίκη. Στη δικαστική αίθουσα επικράτησε ένταση από την οικογένεια του θύματος προς τον κατηγορούμενο.

Η δίκη για τη δολοφονία του κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού στη Θεσσαλονίκη, συνεχίστηκε με τις καταθέσεις της οικογένειας του νεκρού κτηνοτρόφου, της συζύγου του κατηγορούμενου και του αυτοκινητιστή που μετέφερε το χώμα στην κτηνοτροφική μονάδα του καθ’ ομολογίαν δράστη το απόγευμα του εγκλήματος.

Όπως αναφέρει το ThessToday.gr, ο αυτοκινητιστής Χαριζάνος Τρίπκος, το πρώτο άτομο που συναντήθηκε με τον κατηγορούμενο λίγο μετά τη δολοφονία του κτηνοτρόφου, επιβεβαίωσε όπως και στην προηγούμενη κατάθεσή του, ότι είχε μία χαλαρή 20λεπτη συζήτηση για άσχετα θέματα με τον καθ’ ομολογίαν του δράστη, ο οποιος – όπως είπε – ήταν χαλαρός και άνετος, χωρίς να βιάζεται να τον διώξει από τον στάβλο. Σε ερώτηση για το αν χρησιμοποιήθηκε ως άλλοθι, ο ίδιος αποφάνθηκε πως «μπορεί και ναι, αλλά δεν μπορώ να το ξέρω».

Ακολούθησε στο βήμα των μαρτύρων η σύζυγος του κατηγορουμένου, η οποία κατέθεσε για το πώς έμαθε για την υπόθεση από τον σύζυγό της:

«Μου είπε ότι με κρατούν στην Ασφάλεια, ως ύποπτο για την υπόθεση Γραικού. Μας είπε ότι τον χτύπησε. Ότι τσακωθήκανε, λογομαχήσανε, του έδωσε δύο σφαλιάρες, του έμεινε στα χέρια και τον έθαψε. Δεν παραδέχτηκε ποτέ ότι τον σκότωσε και δε θεωρώ ότι τον σκότωσε», υποστήριξε.

«Έχω ακόμη σημάδια από τα χτυπήματά του»

Στη συνέχεια κατέθεσε ο συνταξιούχος που ξυλοκοπήθηκε από τον κατηγορούμενο το 2018 για μία θέση πάρκινγκ:

«Έβαλα το αυτοκίνητο μπροστά στο σπίτι μου και στο κρεοπωλείο στα Φλογητά και όταν πήγα να το πάρω βγήκε από το κρεοπωλείο ο κατηγορούμενος και μου είπε επιτακτικά ”πάρε το”. Του είπα θα το πάρω μόλις βρω εδώ κοντά πάρκινγκ. Με χτύπησε με τα χέρια και με τα πόδια, σε όλο το σώμα. Σε δύο δάχτυλα έχω ακόμη σημάδι. Του έκανα μήνυση, είναι από τους ανθρώπους που δεν θα ήθελα με κανένα τρόπο να είναι στη ζωή μου», κατέθεσε ο μάρτυρας.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 7 Δεκεμβρίου με τη συνέχεια της κατάθεσης του συνταξιούχου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις