Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Έφερναν από τη Βουλγαρία και πωλούσαν λαθραία αλκοολούχα ποτά

Θεσσαλονίκη: Έφερναν από τη Βουλγαρία και πωλούσαν λαθραία αλκοολούχα ποτά

Σε καφέ-μπάρ και μίνι μάρκετ της Θεσσαλονίκης, της Πιερίας και της Πέλλας φαίνεται ότι κατέληξαν εκατοντάδες μπουκάλια αλκοολούχων ποτών τις οποίες εισήγαγε λαθραία από τη Βουλγαρία κύκλωμα όπως αποκάλυψε έρευνα της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., τέσσερα άτομα σε βάρος των οποίων απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συμμορία, λαθρεμπορία και πλαστογραφία, ενώ παραπέμφθηκαν να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Η δικογραφία τούς καταλογίζει ότι τουλάχιστον από τον περασμένο Μάιο, έφερναν λαθραία ποτά από την γειτονική χώρα, τα αποθήκευαν στα σπίτια τους, ενώ στη συνέχεια κολλούσαν πλαστές ετικέτες με ελληνικούς χαρακτήρες πάνω στα εμπορεύματα πριν τα διαθέσουν στο δίκτυο των πελατών τους.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.237 φιάλες λαθραίων αλκοολούχων ποτών, 3.721 πλαστές ετικέτες διαφόρων επωνυμιών αλκοολούχων ποτών, ένα φορτηγό τύπου βαν και υλικοτεχνικός εξοπλισμός για την απόξεση και θερμοκόλληση των πλαστών ετικετών.

Η ίδια δικογραφία περιλαμβάνει τέσσερα ακόμη πρόσωπα, ιδιοκτήτες ή νόμιμοι εκπρόσωποι καταστημάτων, μέσω των οποίων φέρεται να πωλούνταν τα λαθραία εμπορεύματα.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις