Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Έφτασε στην Πλατεία Αριστοτέλους το έλατο ύψους 17 μέτρων – Στις 7 Δεκεμβρίου η φωταγώγησή του

Θεσσαλονίκη: Έφτασε στην Πλατεία Αριστοτέλους το έλατο ύψους 17 μέτρων – Στις 7 Δεκεμβρίου η φωταγώγησή του

Αντίστροφα μετράει πλέον η Θεσσαλονίκη για την έλευση των φετινών Χριστουγέννων, καθώς σήμερα, Δευτέρα (27.11.23) έφτασε στην πλατεία Αριστοτέλους από το Παλαιοχώρι της Χαλκιδικής το πανύψηλο έλατο, ύψους 17 μέτρων.

Από τις επόμενες ώρες θα ξεκινήσει ο στολισμός του έλατου, με την επίσημη φωταγώγηση να έχει οριστεί για το απόγευμα της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου. Περίπου 100.000 λαμπιόνια θα «κεντηθούν» στα κλαδιά του δέντρου και για την όλη διαδικασία απαιτούνται περίπου πέντε ημέρες. Παράλληλα, θα αρχίσει να στήνεται ο επιπλέον εορταστικός διάκοσμος στην κεντρική πλατεία της Θεσσαλονίκης, ώστε τις επόμενες ημέρες να απολαμβάνουν όμορφες εικόνες οι κάτοικοι και οι χιλιάδες επισκέπτες.

Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός στην υπόλοιπη πόλη έχει ήδη ξεκινήσει και με την τοποθέτηση των φώτων προχωρά και το άναμμα. Είναι ενδεικτικό πως στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας άναψε ο μπλε ουρανός, ενώ πίσω από το άγαλμα του Βενιζέλου συνεχίζονται οι εργασίες για το στήσιμο του χριστουγεννιάτικου χωριού που θα λειτουργεί από τις 7 Δεκεμβρίου έως τις 5 Ιανουαρίου 2024, από τον Εμπορικό Σύλλογο.

Η αλλαγή της χρονιάς και φέτος θα γίνει με ένα σόου πυροτεχνημάτων, χορηγία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις