Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Έφτασε το έλατο 18 μέτρων στην πλατεία Αριστοτέλους

Θεσσαλονίκη: Έφτασε το έλατο 18 μέτρων στην πλατεία Αριστοτέλους
ΦΩΤΟ THESSTODAY

Ο δήμος της Θεσσαλονίκης ετοιμάζεται με εντατικούς ρυθμούς για τον μεγάλο στολισμό των Χριστουγέννων, με στόχο η Θεσσαλονίκη να λάμψει στις φετινές γιορτές.

Mετά τις 16.30 το απόγευμα της Παρασκευής, έφθασε στην πλατεία Αριστοτέλους το εντυπωσιακό έλατο ύψους 18 μέτρων που θα κοσμήσει το πιο κεντρικό σημείο της πόλης.

Στην πλατεία για να επιτηρήσει τις εργασίες ήταν και ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων, Εφραίμ Κυριζίδης, ο οποίος τόνισε πως ο δήμος επιδιώκει να παραδώσει έναν υπέρλαμπρο στολισμό στην πόλη για τα φετινά Χριστούγεννα.

«Έχουμε ξεκινήσει ήδη να κάνουμε προεργασίες στους δρόμους της πόλης. Σήμερα τοποθετούμε το 18μετρο δέντρο από τον Ταξιάρχη Χαλκιδικής, το ψηλότερο δέντρο που έχει τοποθετηθεί μέχρι στιγμής στην πλατεία Αριστοτέλους. Και με επίκεντρο εδώ φιλοδοξούμε ότι θα έχουμε μια πιο φωτεινή Θεσσαλονίκη, πιο φωτεινή απ’ ό,τι έχουμε δει τις τελευταίες δεκαετίες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος.

Πρόσθεσε ότι φέτος επιδίωξη του δήμου είναι να στολιστούν όχι μόνο κεντρικά σημεία αλλά και γειτονιές, ώστε να δοθεί ένα μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον της πόλης.

«Στολίζουμε για πρώτη φορά γειτονιές, δρόμους όπως την Παπαναστασίου και τη Βασιλίσσης Όλγας, οι οποίοι δεν έχουν στολιστεί ποτέ και φιλοδοξούμε ότι θα δώσουμε το θετικό μήνυμα να φέρουμε φως σε κάθε γειτονιά της Θεσσαλονίκης και κάθε δημοτικό διαμέρισμα. Θα δούμε εντυπωσιακά πράγματα στη νέα παραλία με live show, θα δούμε όλον τον άξονα της Αριστοτέλους μέχρι την Εγνατία να έχει ειδικές κατασκευές που για πρώτη φορά θα τοποθετηθούν και μέσα σε αυτό το πλαίσιο της πανδημίας ο δήμος Θεσσαλονίκης στέλνει ένα θετικό μήνυμα για την επόμενη μέρα στην πόλη μας».

Το μεγάλο άναμμα των φώτων στην πλατεία Αριστοτέλους, θα γίνει στις 8 Δεκέμβρη.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις