Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Έφτιαξε το σπίτι των ονείρων του μετά από 40 χρόνια! Μοναδικές εικόνες στην Καλαμαριά (Βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Έφτιαξε το σπίτι των ονείρων του μετά από 40 χρόνια! Μοναδικές εικόνες στην Καλαμαριά (Βίντεο)

Σε μια τεράστια «ζούγκλα» με μπονσάι, ενυδρεία με χιλιάδες ψάρια, έχει μετατρέψει την αυλή του σπιτιού του στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, ο συλλέκτης Μιχάλης Τσομπανίδης.

Το πρωτότυπο υδάτινο πάρκο αποτελείται από σπήλαια με τρεχούμενα νερά, σταλακτίτες και σταλαγμίτες από πέτρες που έφερε ο ίδιος από το βουνό, καταρράκτες και πίδακες, ρυάκια, ανθοφόρα και άλλα καλλωπιστικά φυτά. Το τελικό αποτέλεσμα αφήνει με το στόμα ανοιχτό όσους επισκέπτονται τον χώρο. Δεσπόζουν τα ενυδρεία με τα χιλιάδες ιαπωνικά ψάρια.

«Όλη αυτή η προσπάθεια συλλογής αλλά και συντήρησης,  με καθημερινή φροντίδα και ατελείωτες ώρες προσωπικής δουλειάς, κρατά πάνω από 40 χρόνια. Σιγά σιγά, μόνος και αυτοδίδακτος σε όλα, παρατηρώντας τη φύση και την ομορφιά της, σε διάφορα μέρη του κόσμου, πήρα την απόφαση να ξεκινήσω» τονίζει ο κ. Τσομπανίδης.

«Αυτός είναι ο δικός μου μικρός «παράδεισος» και αυτή είναι η ομορφιά της ψυχής μου. Ανάμεσα στις πολυκατοικίες που έχει τριγύρω από το σπίτι – που τις ονομάζω εκτρώματα γιατί κλείνουν τους ανθρώπους σε «κλουβιά» – εγώ προτίμησα να διατηρήσω τη μονοκατοικία για να έχω γη, χώμα, τον χώρο μου, τα ψάρια μου, τα σκυλιά μου, τα μπονσάι μου, τα ξυλόγλυπτά μου και για να ζήσω ευτυχισμένος» σημειώνει.

Στην αρχή όπως λέει, τα είχε μόνο για τον εαυτό του όλα αυτά, ως χόμπι. Κάποια στιγμή όμως, ο παπάς της Ενορίας του επισκέφθηκε τον κήπο, και τον συμβούλεψε να τα δείξει στον κόσμο. «Είναι κρίμα να τα κρατάς όλα αυτά μόνο για σένα, πρέπει να τα δείξεις στους ανθρώπους», θυμάται να του λέει.

Πλέον, όπως τονίζει ο κ. Τσομπανίδης, πολλά είναι τα σχολεία που οργανώνουν εκπαιδευτικές εκδρομές, αλλά και o κόσμος από όλη την Ελλάδα που έρχεται για να θαυμάσει και να ενημερωθεί, για ότι έχει καταφέρει να φτιάξει στο σπίτι του.

Πηγή: grtimes.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις