Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Εικόνες από το «Olympic Day Run Greece» με τη συμμετοχή στα ύψη

Θεσσαλονίκη: Εικόνες από το «Olympic Day Run Greece» με τη συμμετοχή στα ύψη

Σε εξέλιξη ο αγώνας δρόμου στη Θεσσαλονίκη. Από μικρά παιδιά μέχρι ηλικιωμένοι εκείνοι που περίμεναν στη γραμμή της εκκίνησης…

Το δέλεαρ μεγάλο: Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες, αθλητές μαζί με πολίτες της Θεσσαλονίκης αλλά και από κάθε γωνιά της χώρας, βρέθηκαν στην ίδια γραμμή εκκίνησης για το 6ο «Olympic Day Run Greece», τον απόλυτο Ολυμπιακό αγώνα δρόμου. Ξεκινώντας από τη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο ύψος του γλυπτού «Ομπρέλες», δόθηκε η εκκίνηση για τον αγώνα δρόμου κοινωνικής προσφοράς και δυναμικού βαδίσματος 1.500 μέτρων.

Η διαδρομή θα συνεχίσει με κατεύθυνση βόρεια προς τον Λευκό Πύργο, ενώ όπως όλοι οι αγώνες, θα καταλήξει στην Πλατεία Αριστοτέλους. Στις 17:30 ξεκινάει ο αγώνας δρόμου 10.000 μέτρων και στις 19:30 των 5.000.

Η διοργάνωση στην Ελλάδα πραγματοποιείται από το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες και τον ΣΕΓΑΣ.

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής από την Διεθνή και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ενώ οι νικητές θα λάβουν τα ειδικά έπαθλα του 6ου Olympic Day Run Greece.

Στην Ελλάδα, ο μοναδικός στη χώρα Ολυμπιακός Αγώνας Δρόμου, το Olympic Day Run Greece μόνον για το 2022 συγκέντρωσε αθλητές από 74 χώρες και 5 ηπείρους!

Πηγή: thesstoday.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις