Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Εικόνες εγκατάλειψης στο σταθμό του ΟΑΣΘ – Σπασμένες τζαμαρίες και λακκούβες παντού

Θεσσαλονίκη: Εικόνες εγκατάλειψης στο σταθμό του ΟΑΣΘ – Σπασμένες τζαμαρίες και λακκούβες παντού

Ο τερματικός σταθμός του ΟΑΣΘ, στην περιοχή του ΙΚΕΑ εμφανίζει εικόνα εγκατάλειψης με τους κινδύνους να είναι σοβαροί για τους επιβάτες κυρίως από τις σπασμένες τζαμαρίες στη στάση του λεωφορείου.

Μάλιστα, μεταξύ των σημείων που παρουσιάζονται προβλήματα είναι ακόμα και η κύρια οδός του τερματικού σταθμού, ένα σημείο όπου καθημερινά εκατοντάδες λεωφορεία του Οργανισμού διασχίζουν τον δρόμο και σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων πλημμυρίζει και δυσχεραίνει τόσο τους οδηγούς, αλλά και τους επιβάτες.

Λακκούβες, διαλυμένο οδόστρωμα και σπασμένες τζαμαρίες στις στάσεις των λεωφορείων συνθέτουν μία αποκαρδιωτική εικόνα που αντιμετωπίζει το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης καθημερινά, όπως καταγγέλουν επιβάτες στο ThessToday.gr για την στάση στην περιοχή του ΙΚΕΑ.

Στις φωτογραφίες οι λακκούβες στο ήδη ταλαιπωρημένο οδόστρωμα είναι δεκάδες και ταυτόχρονα αυξάνεται η πιθανότητα για να προκληθούν ζημιές σε λεωφορεία που κινούνται στο σημείο, με τον κίνδυνο ατυχήματος να καιροφυλακτεί σε καθημερινή βάση και δη, σε ώρες έντονης κινητικότητας του σταθμού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι οδηγοί του ΟΑΣΘ προκειμένου να μη χτυπήσουν σε μία από τις αναρίθμητες λακκούβες και προκληθεί βλάβη στο όχημα, κάνουν… σλάλομ και, πολλές φορές μάλιστα, εκτροχιάζονται από τη φυσιολογική πορεία τους και έπειτα εισέρχονται ξανά στη σωστή κατεύθυνση. Άλλοι οδηγοί, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία, διασχίζουν τον ρημαγμένο δρόμο κανονικά, δεδομένου ότι αποτελεί μάλιστα και σημείο στάθμευσης λεωφορείων, λίγο πριν την εκτέλεση δρομολογίου.

Επιβάτες μιλώντας στο ThessToday.gr, τόνισαν ότι η εικόνα κατάρρευσης του συγκεκριμένου σταθμού του ΟΑΣΘ παρουσιάζεται εδώ και μήνες, ενώ επισήμαναν ότι λόγω των σπασμένων τζαμαριών τίθεται πλέον θέμα για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με καταγγελίες επιβατών, αντίστοιχη εικόνα παρουσιάστηκε και στον τερματικό σταθμό του ΟΑΣΘ, στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό (ΟΣΕ).

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις