Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: «Είμαι αθώος» δηλώνει ο Ρώσος Youtuber που φέρεται να έστελνε απειλητικά μηνύματα στο «Ελ.Βενιζέλος»

Θεσσαλονίκη: «Είμαι αθώος» δηλώνει ο Ρώσος Youtuber που φέρεται να έστελνε απειλητικά μηνύματα στο «Ελ.Βενιζέλος»

Αθώος δηλώνει ο Ρώσος youtuber που κατηγορείται ότι έστειλε απειλητικά μηνύματα για ύπαρξη βόμβας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και σε έξι νοσοκομεία. 

Ο Ρώσος είχε συλληφθεί πριν από λίγες ημέρες στην Θεσσαλονίκη. Φέρεται ότι έστελνε απειλητικά μηνύματα στο όνομα του Αλλάχ και υπέρ του Ισλάμ και απειλούσε ότι θα κάνει κακό στη χώρα μας για την υποστήριξη που δείχνει στην Ουκρανία.

Ο ίδιος μιλάει στο Tlive και λέει ότι έχει πέσει θύμα σκευωρίας από διαδικτυακούς του εχθρούς. «Όλα ξεκίνησαν από τη Μόσχα και τώρα συνεχίζεται ακόμη και στην Ελλάδα. Πίστευα ότι στην Ελλάδα θα ήταν ήρεμα και ότι θα έβρισκα την καινούρια μου ζωή εδώ. Επειδή μου αρέσει να ζω εδώ, λατρεύω την Ελλάδα. Πήγα στο αστυνομικό τμήμα Περαίας… Μου είπαν ότι έχουν να μου κάνουν μερικές ερωτήσεις. Εγώ δεν ήξερα περί τίνος πρόκειται και τι έχει συμβεί. Και τότε άρχισαν να μου δείχνουν τον λογαριασμό μου στο Facebook και μου είπαν ότι έγραψα για το αεροδρόμιο και για νοσοκομεία. Και ότι ήμουν εγώ. Δεν ήμουν εγώ. Είναι ψεύτικα προφίλ. Κάποιος το έκανε και αυτός ο κάποιος είναι εγκληματίας. Έγραψε για διαφορετικά μέρη από το δικό μου όνομα. Πήρε τις φωτογραφίες, έκανε αντιγραφή τις φωτογραφίες μου και αυτός ή αυτοί έγραψαν τις επιστολές».

Οπως αναφέρει ο ίδιος ότι πριν από πέντε χρόνια αποφάσισε να φύγει από τη Ρωσία «επειδή είχα προβλήματα και κανείς δεν μπορούσε να με προστατεύσει. Η αστυνομία δεν μπορούσε να κάνει κάτι. Είμαι video blogger και youtuber και έχω κάποιους που με μισούν. Ορκίζομαι ότι ποτέ δεν έκανε κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Ποτέ δεν μιλώ για την πολιτική και ποτέ για κάποιο πόλεμο. Προσπαθώ να είμαι ουδέτερος».

Σε βάρος του Ρώσου έχει σχηματιστεί δικογραφία, έχει αφεθεί ελεύθερος και με τον ίδιο να ζητά να γίνει άρση κάθε είδους απορρήτου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις