Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για το ”αέριο του γέλιου”

Φωτογραφία Αρχείου
Φωτογραφία Αρχείου

Εντολή να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι για την διακίνηση λεγόμενου «αέριου του γέλιου» έδωσε ο εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας. 

Σύμφωνα με το dailythess.gr, με έγγραφό του ζητά να εντατικοποιηθούν οι έρευνες και να αποδοθούν όλα όσα προβλέπονται σε πρίπρωση που διαπιστωθουν παραβάσεις.

Παραγγελία προς τις αστυνομικές αρχές να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους για διακίνηση τ έδωσε ο προϊστάμενος της

Συλλήψεις σε Ζάκυνθο και Κέρκυρα

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες συνελήφθησαν συνολικά 17 άτομα σε Ζάκυνθο και Κέρκυρα για την υπόθεση αυτή. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 17 συλλήψεις στα δύο νησιά. Επικίνδυνη ”μόδα” τα μπαλόνια με αέριο γέλιου…

Συγκεκριμένα οι συλλήψεις αφορούσαν: στη Ζάκυνθο, 9 άτομα, από τους οποίους 5 Έλληνες και 4 αλλοδαποί, κατά περίπτωση ιδιοκτήτες, υπεύθυνοι λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και πλανόδιοι μικροπωλητές, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6.541 αμπούλες.

 

Στην Κέρκυρα συνελήφθησαν 8 άτομα, από τους οποίους 6 Έλληνες και 2 αλλοδαποί, ιδιοκτήτες και υπεύθυνοι λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3.089 αμπούλες.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Ζακύνθου και το Αστυνομικό Τμήμα Λευκιμμαίων, που πραγματοποίησαν τις προανακρίσεις, δικογραφίες, κατά περίπτωση, για παραβάσεις που αφορούν τη νομοθεσία για το παραεμπόριο και τη νοθεία τροφίμων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αντίστοιχες Εισαγγελικές Αρχές.

Η χρήση του ”αερίου του γέλιου”, ή αλλιώς του πρωτοξειδίου του αζώτου, χρησιμοποιείται από τους επαγγελματίες οδηγούς των αγώνων αυτοκινήτου που το ρίχνουν στο ντεπόζιτο της βενζίνης για να ενισχύσουν την απόδοση του κινητήρα τους, τους σεφ της ζαχαροπλαστικής που το βάζουν στην κρέμα σαντιγί για να τη φουσκώσουν, αλλά και από τους αναισθησιολόγους που το αναμειγνύουν με οξυγόνο στις ναρκώσεις τους. 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε