Δευτέρα, 17 Ιουν.
25oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: «Είχαν προσπαθήσει να της κάψουν τα μαλλιά» λέει ο πατέρας της μαθήτριας που έπεσε θύμα bullying

Θεσσαλονίκη: «Είχαν προσπαθήσει να της κάψουν τα μαλλιά» λέει ο πατέρας της μαθήτριας που έπεσε θύμα bullying

Ξεσπά ο πατέρας της μαθήτριας της Γ’ Γυμνασίου στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης όταν της επιτέθηκαν συμμαθήτριές της και μάλιστα ανέβασαν το βίντεο ξυλοδαρμού της στο TikTok.

Οπως αναφέρει μιλώντας στο newsit.gr δεν είναι η πρώτη φορά που η κόρη του έχει πέσει θύμα bullying τόσο στο σχολείο όσο και εκτός.

«Πήγαμε πολλές φορές στο σχολείο, καθώς την πλησίαζαν διαφορά παιδιά και της έλεγαν συγκεκριμένα “Δε θα πεις τίποτα στην μάνα σου για ο,τι γίνεται εδώ”. Εμείς στο σπίτι μας συζητάμε ο,τι συμβαίνει καθημερινά.

Για κάποιο λόγο το κορίτσι μου δεν άρεσε σε κάποια άτομα από το σχολείο και της έκαναν bullying. Το παιδί μου το χτύπησαν άλλα παιδιά έξω, από διαφορετικό σχολείο, στην πλατεία του Ευόσμου και σκεφτόμαστε μήπως σχετίζεται. Το κορίτσι που φαίνεται στο βίντεο να την χτυπάει είναι από διαφορετικό σχολείο και την γνωρίζει, αλλά δεν έκαναν παρέα μαζί. Ήξερε ότι αυτό το πρόσωπο κάνει συνέχεια αυτό το πράγμα», αρχικά τα λόγια του πατέρα.

Εξήγησε μάλιστα ότι έλεγαν στην κόρη του ότι έχουν καλό δικηγόρο και ότι ο ίδιος ανακάλυψε τι γινόταν όταν ήρθε στο φως το βίντεο. «Όταν έγινε το περιστατικό δεν ήρθε να μας το πει. Μόλις την χτύπησε την κόρη μου, της είπε “πήγαινε τώρα στην μάνα σου να δούμε τι θα της πεις και να ξέρεις πως έχω καλό δικηγόρο”. Ήταν θρασύτατη. Εμείς ανακαλύψαμε το περιστατικό όταν είδαμε το βίντεο. Την ρωτήσαμε και μας είπε όλα τα περιστατικά που έγιναν. Μια ημέρα που γύρισε σπίτι την ρωτούσαμε τι έγινε και μας είπε ότι έπεσε και χτύπησε. Τα γόνατά της ήταν χτυπημένα και μας έλεγε ότι έπεσε και της είπαμε να κάτσει στο σπίτι. Από τότε που έγινε το τελευταίο περιστατικό φοβάται και δεν πηγαίνει με τις φίλες της στην πλατεία του Ευόσμου. Δεν έχει μεγάλες παρέες και κύκλο.

Μου είπε ότι την χτύπησαν γιατί, ευτυχώς τα μεταφέρει όλα σε εμάς τους γονείς της. Το φυσιολογικό έχει γίνει αφύσικο, δε ξέρω γιατί το κάνουν αυτό στο παιδί. Μέσα στα σχολεία θα έπρεπε να υπήρχε μάθημα για το πως θα πρέπει να λειτουργούν τα παιδιά, δυστυχώς όμως δεν υπάρχει. Η κόρη μου είναι μια πολύ καλή μαθήτρια, πηγαίνει και πιάνο, συζητάμε μαζί της. Αυτά τα περιστατικά συμβαίνουν στον Εύοσμο».

Σύμφωνα με όσα είπε ο πατέρας του κοριτσιού η κόρη του είναι φοβισμένη…. «Το αποκορύφωμα για το οποίο εκνευρίστηκα ήταν όταν είδα το βίντεο που ανέβασαν στο TikTok. Ξεκίνησα να βγαίνω έξω και να ψάχνω, αλλά δεν ήταν σωστό για αυτό απευθύνθηκα σε δικηγόρο και στον εισαγγελέα. Δεν ξέρω αν το κάνουν για να γελάσουν.

Το παιδί μου συνεχίζει τη ζωή του αλλά φοβάται, δεν έχει πλέον την ίδια σκέψη για τον κόσμο. Ερχόταν πολλές φορές και μας έλεγε “τι μου κάνατε, γιατί με φέρατε στη ζωή αν είναι έτσι ο κόσμος;”. Αυτό μας το είπε μετά το χτύπημα, αλλά μετά μπόρεσα να το σκεφτώ και κατάλαβα ότι έχουμε θέματα. Μετά βγήκε το βίντεο και κατάλαβα γιατί μου τα έλεγε το παιδί μου γιατί εμείς πότε δεν είχαμε φασαρίες».

Αποκάλυψε επίσης ότι στο παρελθόν προσπάθησαν να της κάψουν τα μαλλιά. «Για δύο ημέρες μετά το βίντεο δεν ήθελε να πηγαίνει στο σχολείο. Η διευθύντρια κάλεσε τα παιδιά και τους μίλησε, κάποια που της έκαναν bullying στο σχολείο ζήτησαν συγνώμη. Παλιότερα της πήγαν να της κάψουν τα μαλλιά, ευτυχώς δεν πήρε φωτιά.

Η μητέρα μου ήταν στα σχολεία 15 χρόνια στο κυλικείο και στην καθαριότητα. Δε θα μου πει κανένας πως πρέπει να λειτουργούν τα σχολεία. Έδειξαν αδιαφορία, δε βγαίνουν έξω οι καθηγητές να μιλήσουν με τα παιδιά, να τους δώσουν κίνητρα να σκέφτονται για να λειτουργούν πιο σωστά στην κοινωνία.

Πλέον το θέμα έχει πάει στην δικαιοσύνη και θα πρέπει να χειριστούν την κατάσταση. Αυτή η κατάσταση μπορεί να σταματήσει μόνο από το σχολείο».

Να σημειωθεί ότι το βίντεο που ανέβηκε στο TikTok έγινε έξω από μια πιτσαρία όταν ανήλικα κορίτσια έβγαλαν έξω την κόρη τους την τράβηξαν από τα μαλλιά και την χτύπησαν στο κεφάλι.

Άγγελος Λαμπίδης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις