Τρίτη, 18 Ιουν.
31oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Εξάμηνη φυλάκιση σε 31χρονο – Άλλαξε τους κωδικούς taxis 65χρονου και «ξάφρισε» 300.000 ευρώ

Θεσσαλονίκη: Εξάμηνη φυλάκιση σε 31χρονο – Άλλαξε τους κωδικούς taxis 65χρονου και «ξάφρισε» 300.000 ευρώ
Φωτογραφία: Eurokinissi

Σε εξάμηνη φυλάκιση, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε από Πλημμελειοδικείο στη Θεσσαλονίκη ένας 31 χρονος, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, όταν άλλαξε τους κωδικούς taxis του 65χρονου. 

Ο ηλικιωμένος άντρας, θύμα απάτης με τους κωδικούς taxis και γείτονας του 31χρονου στη θεσσαλονίκη, αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής φύσεως και βρίσκεται υπό δικαστική συμπαράσταση.

Σε βάρος του κατηγορούμενου διεξάγεται έρευνα και για απάτη, ύστερα από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο αδελφός του 65χρονου.

Ο μηνυτής καταγγέλλει τον 31χρονο ότι «ξάφρισε» 300.000 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό του αδελφού του, πούλησε ένα ακίνητό που κατείχε και πήρε τρία δάνεια στο όνομά του.

«Δεν έχουν καμία σχέση, είναι απλά γείτονες. Τον πλησίασε εκμεταλλευόμενος την ασθένειά του και τον εξαπάτησε» ανέφερε στο δικαστήριο ο αδελφός του θύματος που έχει την δικαστική συμπαράσταση του 65χρονου (με προσωρινή απόφαση).

«Τον συνόδευσε στη ΔΟΥ Αμπελοκήπων όπου έδωσε το ΑΦΜ του αδελφού μου για να αλλάξει τους κωδικούς taxis» κατέθεσε ο ίδιος μάρτυρας, περιγράφοντας στο δικαστήριο το περιστατικό που οδήγησε στην αυτόφωρη σύλληψη του 31χρονου, τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο κατηγορούμενος δεν παρέστη στη δίκη και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρου, μέσω της οποίας αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις