Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Έξι μήνες με αναστολή στην μητέρα που άφησε βρέφος σε αυτοκίνητο για να πάει για ψώνια

Θεσσαλονίκη: Έξι μήνες με αναστολή στην μητέρα που άφησε βρέφος σε αυτοκίνητο για να πάει για ψώνια

Σε 6 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές  Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης η νεαρή μητέρα που άφησε το μωρό της μόνο του στο αυτοκίνητο και πήγε για ψώνια. 

Η 22χρονη μητέρα αλβανικής καταγωγής που μένει μόνιμα σε χωριό της Χαλκιδικής, επισκέφθηκε χθες Πέμπτη 04/05 γνωστό πολυκατάστημα της Θεσσαλονίκης μαζί με μία φίλη της,  άφησε το 4 μηνών βρέφος της μέσα στο αυτοκίνητο για τουλάχιστον 40 λεπτά και πήγε για ψώνια. Περαστικοί εντόπισαν το βρέφος να κοιμάται μέσα από το παράθυρο του αυτοκινήτου που ήταν ανοιχτό μέχρι τη μέση και ειδοποίησαν την αστυνομία και το Χαμόγελο του Παιδιού.

Μέχρι όμως να φτάσουν στο σημείο οι αστυνομικοί, το 4 μηνών βρέφος ξύπνησε και ξέσπασε σε κλάματα. Μετά από έρευνα οι αστυνομικοί εντόπισαν τηλεφωνικά την 22χρονη μητέρα και όταν επέστρεψε στο αυτοκίνητο συνελήφθη. 
Η νεαρή γυναίκα δικάστηκε στα πλαίσια του Αυτοφώρου απο το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης και καταδικάστηκε σε 6 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή με την κατηγορία της έκθεσης βρέφους σε κίνδυνο. 

Η 22χρονη που είναι μητέρα συνολικά 3 παιδιών, δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της σε όλη τη διάρκεια της δίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες ανέφερε στην απολογία της:

«Από την πρώτη στιγμή έχω ζητήσει συγγνώμη για το λάθος που έκανα με το μωρό μου. Δεν είχα που να το αφήσω και το πήρα μαζί μου.  Ο σύζυγος μου ήταν στη δουλειά, το ένα μου παιδί ήταν στο σχολείο και το άλλο το άφησα σε μία φίλη να το κρατήσει.  Επειδή το θηλάζω είχε κουραστεί και το πήρε ο ύπνος. Ηθελα να μπω στο πολυκατάστημα για λίγο για να ψωνίσω κάποια πράγματα και να γυρίσω γρήγορα. Είχε πολύ κόσμο στο ταμείο και καθυστέρησα όμως. Δεν πρόλαβα να πληρώσω  και μετά το τηλεφώνημα έφυγα αμέσως».

Η 22χρονη μετά τη δίκη αφέθηκε ελεύθερη.

Ρεπορτάζ: Αγγελος Λαμπίδης

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις