Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Εξώδικο στον διευθυντή του σχολείου στη Θέρμη από τον αρνητή πατέρα των self test – Ζητάει αποζημίωση (video)

Θεσσαλονίκη: Εξώδικο στον διευθυντή του σχολείου στη Θέρμη από τον αρνητή πατέρα των self test – Ζητάει αποζημίωση (video)

Κινήθηκε σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος για την ασφάλεια των μαθητών του και τώρα απειλείται με την καταβολή οικονομικής αποζημίωσης επειδή δεν άφησε έναν από τους μαθητές του που δεν είχε κάνει το υποχρεωτικό self test να εισέλθει στην αίθουσα διδασκαλίας…

Παρότι σήμερα η κατάσταση στο 1ο λύκειο Θέρμης ήταν ήρεμη αφού δεν υπήρξαν νέα παρατράγουδα με τον γονέα που τις προηγούμενες ημέρες δημιούργησε εντάσεις και διαπληκτίστηκε με τον διευθυντή του σχολείου από τον οποίο ζητούσε να αφήσει το γιο του να μπει στην τάξη παρότι δεν είχε κάνει το υποχρεωτικό self test, ωστόσο το θέμα φαίνεται ότι θα έχει και δικαστική συνέχεια.

Ο γονέας του μαθητή της Β΄ Λυκείου που από την ημέρα που ξεκίνησαν και πάλι τα μαθήματα δεν έχει αφήσει το γιο του να κάνει το self test για να παρακολουθήσει τα μαθήματα, απέστειλε εξώδικο στον διευθυντή του σχολείο με το οποίο τον ενημερώνει ότι θα ζητήσει οικονομική αποζημίωση.

Click4more: Θεσσαλονίκη: Μπήκε στην τάξη και τίναξε τα μαθήματα στον αέρα ο 16χρονος που δεν έκανε self test (video)

Είμαι διευθυντής σχολείου και ο διευθυντής αντιμετωπίζει όλες τις δυσκολίες. Είμαι μπροστά κι αναλαμβάνω την ευθύνη για αυτό που κάνω. Κι ακριβώς η θέση ευθύνης έχει και τέτοιες περιπτώσεις που δεν μπορούμε να τις αποφύγουμε. Στο κάτω – κάτω άμα έχεις κάνει σωστά αυτό που πρέπει να κάνεις δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα”,  αναφέρει στο newsit.gr, o διευθυντής του 1ου λυκείου Θέρμης, Παναγιώτης Μάρκου και συνεχίζοντας μιλάει για τις νομικές ενέργειες στις οποίες προέβη ο γονέας του μαθητή του:

Στο εξώδικο που μου έστειλε αναφέρει ότι υπάρχει το σύνταγμα και πρέπει να τηρήσω αυτά τα οποία θεωρεί αυτός σωστά. Ζητάει μέσα σε όλα τα άλλα οικονομική αποζημίωση την οποία θα ορίσει αυτός”.

Από εκεί και πέρα ο διευθυντής του σχολείου πιστεύει ότι δεν θα υπάρξουν νέα επεισόδια στο λύκειο με τον συγκεκριμένο γονέα. Ο μαθητής πάντως δεν πήγες ούτε σήμερα στο σχολείο, γεγονός που σημαίνει ότι η οικογένεια του επιμένει να μην υποβληθεί το παιδί του στο self test. 

Click4more: Θεσσαλονίκη: «Παιδιά όλα καλά κερδίσαμε» – Αμετανόητος ο πατέρας του μαθητή που δεν κάνει self test

Αυτό που θα ήθελα να πω είναι ότι πιστεύω ότι έληξε το θέμα που είχε δημιουργηθεί με τον μαθητή που δεν είχε το self test. Θεωρώ ότι στο μέλλον δεν θα έχουμε τέτοια προβλήματα. Να ευχαριστήσω και τους γονείς και τους μαθητές, τους συναδέλφους μου αλλά και γενικά όλους τους παράγοντες και την προϊστάμενη αρχή που μας βοήθησε σημαντικά να αντιμετωπίσουμε αυτό το θέμα και θα ήθελα να παρακαλέσω να προσέχουμε τα παιδιά μας, να προσέχουμε τη συμπεριφορά μας γιατί οι καιροί αυτοί είναι δύσκολοι”, λέει ο Παναγιώτης Μάρκου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΜΠΙΔΗΣ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις