Δευτέρα, 3 Ιουν.
35oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι ο 25χρονος εργολάβος και ο 49χρονος μηχανικός για την πτώση οικοδομικών υλικών στην Τσιμισκή

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι ο 25χρονος εργολάβος και ο 49χρονος μηχανικός για την πτώση οικοδομικών υλικών στην Τσιμισκή

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε δύο συλλήψεις για το ατύχημα που σημειώθηκε στην Τσιμισκή, στη Θεσσαλονίκη, όταν καδρόνια έπεσαν πάνω σε περαστικούς. Δύο γυναίκες μεταφέρθηκαν τραυματισμένες σε νοσοκομείο…

Ελεύθεροι, με εντολή εισαγγελέα, αφέθηκαν ο 25χρονος υπεύθυνος εργολάβος και ο 49χρονος επιβλέπων μηχανικός ασφαλείας που είχαν συλληφθεί, με την αυτόφωρη διαδικασία, για τον τραυματισμό των δύο διερχόμενων γυναικών, ύστερα από πτώση οικοδομικών υλικών από τον πρώτο όροφο κτηρίου επί της οδού Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη, όπου εκτελούνταν εργασίες.

Η εισαγγελέας ποινικής δίωξης διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας ώστε να συμπεριληφθούν στη δικογραφία τόσο τα ιατρικά έγγραφα από τα οποία να προκύπτουν οι σωματικές βλάβες που υπέστησαν οι 54χρονες παθούσες όσο και τα αποτελέσματα ελέγχου από τη Διεύθυνση Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία.

Αξιολογώντας τα παραπάνω έγγραφα και αποτελέσματα, η εισαγγελική Αρχή θα αποφασίσει στη συνέχεια για την ποινική μεταχείριση των δύο συγκεκριμένων ανδρών.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από το Α.Τ. Λευκού Πύργου αφορά τα αδικήματα της σωματικής βλάβης από αμέλεια, της μη τήρησης μέτρων ασφαλείας και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, επειδή προκλήθηκαν ζημιές σε ένα αυτοκίνητο.

Οι δύο παθούσες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις, η πρώτη με τραύμα στο κεφάλι και η δεύτερη στο πόδι.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις