Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ – Αναβλήθηκε η δίκη τους

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ – Αναβλήθηκε η δίκη τους

Ελεύθεροι οι συλληφθέντες του ΑΠΘ με τη δίκη να παίρνει αναβολή για τις 29 Μαρτίου. Στιγμές έντασης στην είσοδο των δικαστηρίων στη Θεσσαλονίκη

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετική Επιστημών του ΑΠΘ, ενώ όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Μετά την εις βάρος τους ποινική δίωξη για σοβαρή διατάραξη ομαλής λειτουργίας νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου (ΑΕΙ) και απείθεια (οι 48 από τους 49 αρνήθηκαν να υποβληθούν σε δακτυλοσκοπική εξέταση), οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν, με την αυτόφωρη διαδικασία, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Η δίκη στο Αυτόφωρο αναβλήθηκε λόγω απουσίας μαρτύρων και το δικαστήριο ανέβαλε την υπόθεση για τις 29 Μαρτίου, αίροντας (αυτοδικαίως) την κράτηση και των 49 κατηγορουμένων (ηλικίας 19 έως 30 ετών και μεταξύ αυτών 31 άνδρες και 18 γυναίκες).

 Έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν άτομα σε ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες. Μητέρα ενός εκ των συλληφθέντων ανέφερε πως «τα παιδιά διώκονται με έναν αδιανόητο τρόπο. Ο γιος μου είναι αριστούχος» τόνισε μπροστά στις κάμερες και συνέχισε: «αυτό που έγινε ήταν ένα πλήγμα για τη δημοκρατία και τη χώρα μας».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες έχει διαταχθεί ξεχωριστή έρευνα για τα όπλα και τις φωτοβολίδες που εντοπίστηκαν και περιλαμβάνονται στη δικογραφία, της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις