Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο αντιδήμαρχος για το «φακελάκι»

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο αντιδήμαρχος για το «φακελάκι»

Ελεύθερος για το «φακελάκι» αφέθηκε μετά την απολογία του ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, τού επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ο πρώην αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Αβαρλής, φέρεται να ισχυρίστηκε κατά την απολογία του, ότι ήταν ένας αδόκητος τρόπος να πάρει την αμοιβή του (σ.σ. «φακελάκι»), για τις υπηρεσίες που παρείχε ως λογιστής στον καταγγέλλοντα φαρμακοποιό.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως οι πελάτες έχουν γίνει δύστροποι και όταν πιέζονται για να πληρώσουν, αλλάζουν λογιστή. Για την ίδια υπόθεση – σημειώνει το GRTimes.gr – απολογήθηκαν και αφέθηκαν, επίσης, ελεύθεροι, ένας συνεργάτης του Γ. Αβαρλή, λογιστής, και μία εφοριακός.

Ο λογιστής, απολογούμενος, φέρεται να υποστήριξε ότι πήγε να πάρει την αμοιβή του λογιστικού γραφείου, του πρώην αντιδημάρχου με τον οποίον συνεργάζεται.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι είπε το όνομα της συγκεκριμένης εφοριακού στους αστυνομικούς, κατόπιν πιέσεων που δέχθηκε, καθώς η ίδια ήταν η μόνη που φέρεται να γνώριζε από τη συγκεκριμένη ΔΟΥ.

Κατά την απολογία της και η τρίτη κατηγορούμενη, ισχυρίστηκε ότι δεν γνωρίζει τίποτα και ότι δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση.

Παρακολουθήστε δηλώσεις της συνηγόρου υπεράσπισης του αντιδήμαρχου: 

Μετά τις απολογίες τους, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέως, και οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις