Πέμπτη, 25 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 17χρονος που κατηγορήθηκε για βιασμό 18χρονης σε χριστουγεννιάτικο πάρτι

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 17χρονος που κατηγορήθηκε για βιασμό 18χρονης σε χριστουγεννιάτικο πάρτι
Intime αρχείο

Ελεύθερος αφέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (29.12.2022) ο 17χρονος που κατηγορήθηκε πως βίασε 18χρονη κοπέλα στο πάρτι που έκανε για τη γιορτή του τα Χριστούγεννα στο σπίτι του στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 17χρονος συνελήφθη την επόμενη μέρα του πάρτι μετά από καταγγελία που έκανε η κοπέλα, σύμφωνα με την οποία ο νεαρός προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της.

Η κοπέλα είχε πάει στο σπίτι του 17χρονου προκειμένου να παραστεί στο πάρτι του και εκεί, σύμφωνα με όσα ανέφερε η ίδια, είχαν καταναλώσει αλκοόλ και οι δύο.

Ο 17χρονος που συνελήφθη πέρασε σήμερα, Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, απολογήθηκε σε ανακρίτρια και εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος με μοναδικό όρο την απαγόρευση επικοινωνίας με την καταγγέλλουσα.

Ο Θεόδωρος Σιμόπουλος, συνήγορος υπεράσπισης του 17χρονου, δηλώνει στο newsit.gr:

«Σήμερα απολογήθηκε στην ανακρίτρια στον εισαγγελέα. Η ομόφωνη απόφαση και των δύο ήταν να αφεθεί ελεύθερος με μοναδικό περιοριστικό όρο τη μη επικοινωνία με την καταγγέλλουσα.

Ο πελάτης μου είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Για τον ίδιο ήταν ένα πρωτόγνωρο και σοκαριστικό γεγονός. Από την πρώτη στιγμή ανέφερε ότι δεν έχει διαπράξει οποιοδήποτε αδίκημα. Ούτως η άλλως εδώ η κατηγορία δεν είναι η βασική μορφή του βιασμού. Είναι η προνομιούχα μορφή της παραγράφου 4 δηλαδή δεν υπήρχε συναίνεση της παθούσας. Όλα έγιναν με τη συναίνεση της καταγγέλλουσας.

Η ιατροδικαστική δεν δείχνει κάποιο εύρημα κακώσεων ή κάποιο άλλο στοιχείο που μπορεί να συνηγορεί υπέρ της πράξης για την οποία κατηγορείται ο πελάτης μου. Τα παιδιά κατοικούν στην ίδια περιοχή. Στο πάρτι παρόντες ήταν και οι γονείς του κατηγορουμένου επομένως δεν θα μπορούσε να γίνει μια πράξη τέτοιας βαρύτητας χωρίς να το αντιληφθεί κάποιος.

Δηλώνουμε ακράδαντα από την πρώτη στιγμή την αθωότητα του 17χρονου».

Στο newsit.gr μίλησε και ο Ανδρέας Ταγαράκης, δικηγόρος της 18χρονης:

«Είναι απαράδεκτο να στοχοποιείται και να κακοποιείται το θύμα ενός βιασμού και ακόμα πιο απαράδεκτο να της αποδίδονται άλλα κίνητρα πέρα απο τα αληθή, δηλαδή του να καταγγείλει τα όσα έχει υποστεί. Πρόκειται για ένα θέμα που θα κριθεί σε επίπεδο συμβουλίου πλημμελλειοδικών και παραπομπής και τόσο απο εμένα, όσο και απο τον συνάδελφο μου Στυλιανό Κιουρτζή που χειριζόμαστε απο κοινού την υπόθεση έχει ήδη εισφερθεί ότι είναι απαραίτητο για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Πρέπει όλοι να σεβαστούμε οτι αυτή τη στιγμή το νεαρό θύμα βρίσκεται σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση και ειδικά ο κατηγορούμενος. Δεν επιθυμόυμε να αναφέρουμε περισσότερες λεπτομέρειες σεβόμενοι την ανακριτική διαδικασία»

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις