Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 22χρονος τρόφιμος δομής ΑΜΕΑ που κατηγορείται ότι βίασε άλλον τρόφιμο

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 22χρονος τρόφιμος δομής ΑΜΕΑ που κατηγορείται ότι βίασε άλλον τρόφιμο

Ελεύθερος αφέθηκε ο 22χρονος, τρόφιμος ιδρύματος που φιλοξενεί ΑΜΕΑ, και ο οποίος κατηγορείται ότι βίασε άλλον τρόφιμο στην ίδια δομή της Θεσσαλονίκης.

Ο 22χρονος απολογήθηκε σε τακτικό ανακριτή της Θεσσαλονίκης. Εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν να τον αφήσουν ελεύθερο με τους εξής περιοριστικούς όρους: να μην προσεγγίζει τον 21χρονο καταγγέλλοντα και να μην βγαίνει από το ίδρυμα.

Διά του συνηγόρου του, ο 22χρονος αρνήθηκε την εις βάρος του αποδιδόμενη πράξη, ενώ ζήτησε να υποβληθεί σε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, προκειμένου να αξιολογηθεί η ικανότητα του για καταλογισμό.

Εις βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για βιασμό, σωματική βλάβη και εξύβριση.

Όπως έγινε γνωστό, ο 22χρονος φιλοξενείται εδώ και δέκα χρόνια στο ίδρυμα, το οποίο βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και ανήκει στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο βιασμός έγινε σε εξωτερικό χώρο του ιδρύματος, το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, το θύμα συνοδευόμενος από ψυχολόγο του ιδρύματος, προέβησαν στην καταγγελία του συμβάντος στο Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης – Συκεών, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης.

Κατά πληροφορίες, η εισαγγελέας πρωτοδικών ζήτησε αντίγραφα της δικογραφίας για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες σε βάρος του προσωπικού της δομής.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις