Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ένταση και χημικά έξω από το ΑΠΘ μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομίας

Θεσσαλονίκη: Ένταση και χημικά έξω από το ΑΠΘ μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομίας
Φωτογραφία ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ένταση σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα Μεγάλη Δευτέρα (18.4.2022) έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), μεταξύ μελών από φοιτητικά σχήματα του αντιεξουσιαστικού χώρου και της αστυνομίας.

Τα μέλη των φοιτητικών σχημάτων συγκεντρώθηκαν έξω από το Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ, θέλοντας να παρεμποδίσουν κατασκευαστικές εργασίες εκεί, καθώς ο χώρος είχε εκκενωθεί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και επί 34 χρόνια στέγαζε την αποκαλούμενη κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό». Όμως, υπήρξε ένταση με άνδρες της αστυνομίας.

Δυνάμεις της αστυνομίας αναπτύχθηκαν μπροστά από το Τμήμα Βιολογίας, όπου ο εργολάβος από το πρωί απομακρύνει μπάζα και κάνει εργασίες διαρρύθμισης τού μέχρι το τέλος του 2021 κατειλημμένου χώρου.

Οι συγκεντρωμένοι, φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομίας και ζητώντας την άμεση αποχώρηση των δυνάμεών της από το πανεπιστήμιο, κατά διαστήματα κινήθηκαν προς το μέρος τους. Η αστυνομία τούς απώθησε κι έγινε μια ρίψη κρότου λάμψης, χωρίς να σημειωθούν συμπλοκές.

Οι εργασίες στον χώρο που τελούσε υπό κατάληψη αφορούν στο έργο «Εσωτερικές Διαρρυθμίσεις Χώρων Ισογείου Κτηρίου Βιολογίας για τις ανάγκες της Σ.Θ.Ε.», συνολικού προϋπολογισμού 1.320.600 ευρώ. Το έργο υλοποιείται σε εφαρμογή αποφάσεων της Συγκλήτου του Ιδρύματος μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του ΑΠΘ και εντάσσεται στη «Λειτουργική ενοποίηση Βιβλιοθηκών ΑΠΘ», στον Άξονα Προτεραιότητας «Επένδυση στην εκπαίδευση, την απόκτηση δεξιοτήτων και τη διά βίου μάθηση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία», ενώ συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Ξέσπασαν νέα επεισόδια λίγη ώρα μετά

Νέος γύρος επεισοδίων ξέσπασε πριν από λίγη ώρα και πάλι μεταξύ των αντιεξουσιαστών και των διμοιριών ΜΑΤ που παραμένουν εντός του ΑΠΘ, μπροστά στο κτίριο της ΣΘΕ, όπως αναφέρει το ThessToday.gr.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες – Βίντεο: ThessToday.gr, GRTimes.gr, Voria.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις