Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ένταση στο «Παπαγεωργίου» για τα απογευματινά χειρουργεία – Γιατροί έκαναν έφοδο σε ημερίδα φωνάζοντας συνθήματα

Θεσσαλονίκη: Ένταση στο «Παπαγεωργίου» για τα απογευματινά χειρουργεία – Γιατροί έκαναν έφοδο σε ημερίδα φωνάζοντας συνθήματα

Ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (12.03.24) στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη, με τους γιατρούς να διαμαρτύρονται για τα απογευματινά χειρουργεία.

Σημειώνεται πως σήμερα κάνουν πρεμιέρα σε «Παπαγεωργίου» και «ΑΧΕΠΑ» τα απογευματινά χειρουργεία, με τους νοσοκομειακούς γιατρούς στη Θεσσαλονίκη να έχουν οργανώσει παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από τα νοσοκομεία, προχωρώντας δε και σε τρίωρη στάση εργασίας έως τις 3 το μεσημέρι.

Όπως μεταδίδει το Thesstoday, η ένταση καταγράφτηκε ανάμεσα σε γιατρούς και στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο.

Όλα ξεκίνησαν, όταν οι γιατροί μπήκαν στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, όπου είναι σε εξέλιξη η ημερίδα για την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης Κατά της Βίας σε Ιατρούς και Υγειονομικούς, παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη.

Οι γιατροί φώναξαν συνθήματα με αποτέλεσμα να προκαλέσουν αντιδράσεις. 

Τα πνεύματα ηρέμησαν λίγο αργότερα και η εκδήλωση συνεχίστηκε κανονικά.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις