Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ένταση, χειρονομίες και ύβρεις σε συνάντηση εθνικιστών με αντιεξουσιαστές (Βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Ένταση, χειρονομίες και ύβρεις σε συνάντηση εθνικιστών με αντιεξουσιαστές (Βίντεο)

Ένταση επικράτησε λίγο πριν τις 15.00 το μεσημέρι στην πλατεία Αριστοτέλους όταν η πορεία μελών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αντιεξουσιαστών πέρασε από την Τσιμισκή.

Όταν τους αντιλήφθηκαν μέλη των εθνικιστικών συλλόγων που έκαναν παράλληλη συγκέντρωση κινήθηκαν εναντίον τους με συνθήματα και χειρονομίες. Η Αστυνομία τους ανέκοψε με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και έτσι οι δύο ομάδες δεν πλησίασαν περισσότερο η μία την άλλη.

Για λίγα λεπτά η ένταση συνεχίστηκε με τους αυτόπτες μάρτυρες να καταγράφουν τις σκηνές με τα κινητά τους τηλέφωνα. Μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αντιεξουσιαστές διαδήλωσαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας. Οι εθνικιστές βγήκαν στους δρόμους για το προσφυγικό.

Η Αστυνομία βρίσκεται επί ποδός για να αποτρέψει πιθανή συμπλοκή μεταξύ των δύο πλευρών. Μια διμοιρία των ΜΑΤ έχει παραταχθεί μπροστά στους αντιεξουσιαστές επί της οδού Αγίας Σοφίας. Άλλη διμοιρία των ΜΑΤ έχει αναπτυχθεί επί της οδού Αριστοτέλους, μεταξύ των δύο συγκεντρώσεων.

Πηγή: thestival.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις