Δευτέρα, 17 Ιουν.
33oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Εντυπωσιακή επίδειξη του Ερυθρού Σταυρού για απεγκλωβισμό μετά από τροχαίο

Θεσσαλονίκη: Εντυπωσιακή επίδειξη του Ερυθρού Σταυρού για απεγκλωβισμό μετά από τροχαίο

Η άσκηση στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώνεται σύμφωνα με το προβλεπόμενο σενάριο του Ερυθρού Σταυρού. Οι εικόνες είναι κατά διαστήματα εντυπωσιακές…

Ο οδηγός ενός αυτοκινήτου έχει εγκλωβιστεί στο εσωτερικό του οχήματος μετά από τροχαίο ατύχημα στην πλατεία Αριστοτέλους, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Εθελοντές διασώστες του Ερυθρού Σταύρου σπεύδουν άμεσα στο σημείο και με χρήση διασωστικής σειράς, κόβουν τμήμα του αυτοκινήτου και με τις κατάλληλες ενέργειες, απεγκλωβίσουν το τραυματισμένο άτομο.

Οι παραπάνω εικόνες αποτελούν μέρος της εντυπωσιακής επίδειξης που πραγματοποιήθηκε από τον Ερυθρό Σταύρο το απόγευμα της Κυριακής (26-05-2024) στην πλατεία Αριστοτέλους, στο πλαίσιο εκδήλωσης με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από τα τροχαία ατυχήματα αλλά και την ενημέρωσή τους για την αντιμετώπιση των περιστατικών στους δρόμους και τις πρώτες βοήθειες που δίνονται στις περιπτώσεις των τροχαίων με αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.

Όπως τονίστηκε στο περιθώριο της εκδήλωσης, οι δυο πρώτες και απαραίτητες ενέργειες όταν βρεθεί κάποιος σε ένα τροχαίο είναι η σήμανση του χώρου με την τοποθέτηση του προειδοποιητικού τριγώνου στο κατάλληλο σημείο αλλά και η κλήση στο 112 ή κάποιον άλλο αριθμό έκτακτης ανάγκης. Εν συνέχεια, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στον εξοπλισμό που οφείλουν όλοι οι οδηγοί στα οχήματά τους, όπως για παράδειγμα πυροσβεστήρα, τρίγωνο, φαρμακείο, σφυρί θραύσης κρυστάλλων αλλά και φωσφοριζέ γιλέκο.

Εν συνέχεια, παρουσιάστηκαν βήμα – βήμα όλες οι απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να γίνουν για τον απεγκλωβισμό ενός τραυματία σε διάφορες περιπτώσεις τροχαίων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις