Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη – ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Το ΚΚΕ καταγγέλλει εγκληματική επίθεση ναζιστικών ομάδων

ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Για εγκληματική επίθεση από ναζιστικές ομάδες κάνει λόγο το ΚΚΕ, σχετικά με τα άγρια επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στην Θεσσαλονίκη.

Στην ανακοίνωσή της Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ ρίχνει μεγάλες ευθύνες στην αστυνομία για τα όσα έγιναν στην Σταυρούπολη, καθώς όπως λέει αυτό που έκανε ήταν να σπρώξει και να ρίξει χημικά σε γονείς, φοιτητές και μαθητές που ήταν απ’ έξω, κάνοντας πλάτες στους φασίστες που πετούσαν μολότοφ και πέτρες.

«Καταγγέλλουμε την εγκληματική επίθεση Χρυσαυγίτικων, εθνικιστικών και ναζιστικών ομάδων με ξύλα, λοστάρια, πέτρες, ακόμα και βόμβες μολότοφ, μέσα από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, ενάντια σε γονείς, μαθητές και φοιτητές», αναφέρει  το ΚΚΕ.

«Είναι απαράδεκτη η στάση της αστυνομίας. Την ώρα της επίθεσης των φασιστικών ομάδων οι αστυνομικές δυνάμεις απωθούσαν ρίχνοντας χημικά και δακρυγόνα τους γονείς, τους μαθητές και τους φοιτητές και έκαναν πλάτη στις φασιστικές δυνάμεις».

click4more: ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Η στιγμή που μαθητές χαιρετούν ναζιστικά

Καταλογίζει ευθύνες στη διεύθυνση του σχολείου και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, γιατί, όπως τονίζει, «με την ανοχή τους το σχολείο μετατράπηκε σε ορμητήριο των φασιστών με τους μαθητές που πήγαν το πρωί να κάνουν το μάθημά τους να βρίσκονται εγκλωβισμένοι μέσα στο κτήριο».

Το ΚΚΕ ζητάει από την κυβέρνηση «να αναλάβει τώρα τις ευθύνες της» και καλεί στο συλλαλητήριο που οργανώνουν φοιτητικοί σύλλογοι και φορείς, το απόγευμα, στην πλατεία Τερψιθέας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις