Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη – ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Η στιγμή που μαθητές χαιρετούν ναζιστικά

Θεσσαλονίκη – ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Η στιγμή που μαθητές χαιρετούν ναζιστικά

Το ποιόν τους έδειξαν ξεκάθαρα φασίστες μαθητές και κουκουλοφόροι που μέσα από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στην Θεσσαλονίκης, πετούσαν μολότοφ, πέτρες και κάθε λογής αντικείμενα στους φοιτητές που ήταν απ’ έξω.

Κι αυτό γιατί οι κάμερες και τα κινητά που κατέγραφαν τα όσα γίνονταν, «έπιασαν» κάποιους από τους ακροδεξιούς που ήταν μέσα στο σχολείο να γυρνούν προς τους φοιτητές και να χαιρετούν ναζιστικά.

Δείτε τους ναζιστικούς χαιρετισμούς στο βίντεο του thes.gr, από το 0:55 και μετά.

Εικόνες ντροπή 

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα το 1ο και το 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης μετατράπηκαν για δεύτερη φορά σε πεδίο μάχης.

Ομάδα κουκουλοφόρων – φασιστών με ορμητήριο το σχολείο εκτόξευσε μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες προς την πλευρά των συγκεντρωμένων φοιτητών, με την Ελληνική Αστυνομία να προχωρά σε χρήση χημικών.

Ακολούθησε πετροπόλεμος και ρίψη μολότοφ και μπουκαλιών, θέτοντας σε κίνδυνο και τους φοιτητές, και τους γονείς αλλά και τους δημοσιογράφους που ήταν εκεί.

Μαθήτριες επίσης που συμμετέχουν στη φασιστική ομάδα επιτέθηκαν και σε μαθήτρια που νωρίτερα της είχε ζητηθεί από κανάλι να εξιστορήσει για όσα συνέβησαν στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, και σε ακόμα μία.

Η κοπέλα – μέλος του δεκαπενταμελούς είχε επισημάνει πως αυτοί που επιτέθηκαν χτες στους φοιτητές ήταν ακροδεξιά στοιχεία, και αυτό προφανώς τους ενόχλησε.

Όπως η ίδια κατήγγειλε λοιπόν, δέχτηκε επίθεση από τα εν λόγω «μπουμπούκια». Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η επίθεση έγινε από 2 μαθήτριες που συμμετέχουν στη φασιστική ομάδα, σε άλλες 2, μεταξύ αυτών και στην κοπέλα που είχε μιλήσει στο κανάλι.

Μάλιστα βίντεο του thes.gr δείχνει την ανήλικη κοπέλα να αποχωρεί κλαίγοντας μετά τα όσα είχε υποστεί.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις