Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Έπιασαν ξανά δουλειά οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στο Ιπποκράτειο – Χάος στο νοσοκομείο

Θεσσαλονίκη: Έπιασαν ξανά δουλειά οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στο Ιπποκράτειο – Χάος στο νοσοκομείο

Το απόλυτο χάος επικρατεί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, καθώς στο Ιπποκράτειο εξακολουθούν για τρίτη σερί ημέρα (!) να εργάζονται ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στα επείγοντα του νοσοκομείου, ενώ, την ίδια ώρα, στο ΑΧΕΠΑ, έχουν συγκεντρωθεί υγειονομικοί, οι οποίοι νιώθουν ότι «τιμωρούνται από την κυβέρνηση.»

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπως χθες και προχθές, έτσι και σήμερα, έχει προκληθεί μια καραμπόλα άνευ προηγουμένου, καθώς για τρίτη συνεχή ημέρα ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι ασκούν κανονικά τα καθήκοντά τους στις βάρδιες των επειγόντων του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday.gr, ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι προσήλθαν από νωρίς το πρωί στην είσοδο του νοσοκομείου και είδαν στα εργασιακά γραμματοκιβώτιά τους την επίδοση αναστολής εργασίας. Από τα 70 άτομα που αναμένεται να τεθούν σε αναστολή, μόνο οι 20 έχουν λάβει τη σχετική επίδοση από τη διοίκηση του νοσοκομείου, ενώ, ταυτόχρονα, οι υπόλοιποι 50 παραμένουν στον «αέρα» και κάποιοι, μάλιστα, έπιασαν δουλειά κανονικά!

Εργαζόμενοι αυτή τη στιγμή προσπαθούν μέσω της διοίκησης να λάβουν το σχετικό έγγραφο, υπενθυμίζοντας ότι χθες, Πέμπτη, κρατούσαν και σχετικές αιτήσεις διαμαρτυρίας στα χέρια τους που θα κατατεθούν προς τον εργοδότη.

Το αίσθημα της τιμωρίας εκφράζει ότι νιώθει η Κατερίνα Μπουρτζή, φυσικοθεραπεύτρια στο ΑΧΕΠΑ, η οποία είναι ανεμβολίαστη λόγω γυναικολογικών ζητημάτων που αντιμετωπίζει. «Δουλεύαμε χωρίς ρεπό, διπλοβάρδιες και αυτή τη στιγμή νιώθω ότι με τιμωρούν. Είμαι μια ανεμβολίαστη υγειονομικός και έχω γυναικολογικά προβλήματα.

Η αλήθεια είναι ότι φοβάμαι, είναι ρίσκο. Για όλα αυτά που έκανα δύο χρόνια, η ανταμοιβή μου είναι η αναστολή εργασίας», τόνισε η κ. Μπουρτζή, συμπληρώνοντας πως αν και ζήτησε εξαίρεση, αυτή δεν έγινε δεκτή, επειδή η ασθένειά της δεν βρίσκεται στα κριτήρια του αρμόδιου υπουργείου.

«Είμαι ελεύθερος άνθρωπος, δεν κάνω το εμβόλιο»

Την άρνησή του να κάνει το εμβόλιο όντας ελεύθερος άνθρωπος εξέφρασε Ιωάννης Λιθοξόπουλος, εργαζόμενος στην τεχνική υπηρεσία του Ιπποκράτειου νοσοκομείου. «Δεν θέλω κάνεις να κάνει ό,τι θέλει στο σώμα μου. Εγώ το ορίζω. Είμαι ελεύθερος, δεν είμαι σκλάβος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις