Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Επίθεση από ροτβάιλερ σε δύο φοιτητές που έμπαιναν στο ΑΠΘ, τους έσκισε τα ρούχα

Θεσσαλονίκη: Επίθεση από ροτβάιλερ σε δύο φοιτητές που έμπαιναν στο ΑΠΘ, τους έσκισε τα ρούχα

Οι φοιτητές που δέχτηκαν την επίθεση στο ΑΠΘ προσπαθούσαν να απομακρυνθούν από το αγριεμένο ροτβάιλερ. Στιγμές αναστάτωσης στην Παλιά Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου στη Θεσσαλονίκη…

Το ροτβάιλερ κατάφερε να τρυπώσει στο ΑΠΘ και να επιτεθεί σε δύο φοιτητές που δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν. Ο ένας τραυματίστηκε ελαφρά. Ο σκύλος τους έσκισε τα ρούχα πριν ηρεμήσει και τους αφήσει να προχωρήσουν στα ενδότερα της Σχολής του Αριστοτελείου στη Θεσσαλονίκη. Όπως βλέπουμε στις εικόνες, το ζώο είχε περασμένο ένα κόκκινο περιλαίμιο που κάνει πολλούς να σκέφτονται ότι ίσως ήταν δεσποζόμενο. Σε κάθε περίπτωση οι φοιτητές μπήκαν μέσα και ειδοποίησαν τους φύλακες.

Επίθεση από σκύλο δέχτηκαν δύο φοιτητές στο ΑΠΘ και συγκεκριμένα στην Παλιά Φιλοσοφική Σχολή. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο σκύλος ράτσας ροτβάιλερ επιτέθηκε σε βάρος των δύο φοιτητών καθώς έμπαιναν μέσα στο κτήριο. Από τις δαγκωνιές κατάφερε μάλιστα να τους σκίσει τα ρούχα, με τους νεαρούς να τρέχουν ώστε να βρουν καταφύγιο μέσα στο κτήριο.

Στο σημείο αναμένεται να σπεύσουν φύλακες του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος ώστε να εντοπίσουν τον σκύλο, ο οποίος φοράει και ένα χαρακτηριστικό κόκκινο περιλαίμιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ενημερωθεί ήδη και Φιλοζωική, με τα στελέχη της να συνδράμουν για την ασφαλή απομάκρυνση του ζώου από το campus.

«Είδα τον σκύλο να έχει ορμήσει στο παιδί, πήγα να τον βοηθήσω. Όρμηξε και σε μένα. Έσκισε το πουκάμισό μου και τα ρούχα του παιδιού. Το παιδί άρχισε να φωνάζει και ο σκύλος έγινε πιο άγριος. Ήρθαν κι άλλοι να βοηθήσουν και σιγά σιγά προσπαθήσαμε να μπούμε μέσα. Αφήσαμε τον σκύλο να δαγκώσει τα ρούχα και μπήκαμε μέσα στο κτίριο», αναφέρει στην karfitsa.gr ο ένας από τους δύο φοιτητές που δέχτηκαν την επίθεση.

Ο ένας από τους δύο φοιτητές φέρει τραύμα στο χέρι του. Είναι άγνωστο αν πρόκειται για αδέσποτο ροτβάιλερ ή αν το πρωί ξέφυγε από την προσοχή του ιδιοκτήτη του.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις