Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Επτά πόλεις, 500 χιλιόμετρα και αμέτρητα χαμόγελα – Η ιδιαίτερη ποδηλατοδρομία!

Θεσσαλονίκη: Επτά πόλεις, 500 χιλιόμετρα και αμέτρητα χαμόγελα – Η ιδιαίτερη ποδηλατοδρομία!

Διασχίζοντας περισσότερα από 500 χιλιόμετρα σε 22 ώρες και περνώντας από επτά πόλεις, εθελοντές – ποδηλάτες θα φτάσουν το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, τελευταίο σταθμό μιας προσπάθειας για την ενίσχυση του έργου “Του Χαμόγελου του Παιδιού”…

των παιδιών και των οικογενειών που ο Οργανισμός στηρίζει. Την ποδηλατοδρομία “Miles for Smiles” διοργανώνουν εργαζόμενοι εταιρείας ταχυμεταφορών και η δράση αποτελεί μέρος της στήριξης που παρέχει η εταιρεία αυτή στον Οργανισμό “Το Χαμόγελο του Παιδιού” τα τελευταία πέντε χρόνια.

Απαραίτητος σύμμαχος των εθελοντών – ποδηλατών καθώς διασχίζουν τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά κυρίως των παιδιών που το έχουν ανάγκη, οι καθημερινοί άνθρωποι που μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης ή να υποστηρίξουν την προσπάθεια “Του Χαμόγελου του Παιδιού”, όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Νίκος Γιαννόπουλος, μιλώντας το πρωί στον στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Είναι ένας αγώνας δρόμου χωρίς νικητές, νικητές είναι μόνο τα παιδιά, νικητής είναι ο στόχος για τον οποίο διοργανώνεται αυτή η δράση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννόπουλος, για να προσθέσει : «Καμιά φορά η φιλανθρωπία πάει “διακοπές” το καλοκαίρι, εμείς όμως δεν μπορούμε να σταματήσουμε να στηρίζουμε τις ανάγκες και την καθημερινότητα των παιδιών για αυτό χρειαζόμαστε και τρόφιμα και υποστήριξη».

Οι ποδηλάτες ξεκίνησαν νωρίς το πρωί από την πόλη της Κατερίνης, και με ενδιάμεσο σταθμό τη Βέροια θα φθάσουν στις 17:45 το απόγευμα στον Λευκό Πύργο.

«Προσπαθούμε από τη μία άκρη της Ελλάδας μέχρι την άλλη να καλύψουμε, να στηρίξουμε. Δεν είναι μόνο τα έξοδα, είναι τόσα πολλά πράγματα, όπως η ψυχολογική θωράκιση, εκεί χρειάζονται ειδικοί επιστήμονες που θα βοηθήσουν τα παιδιά, και ξέρετε με μία ευχή δεν μπορείς να καλύψεις τις πληγές των παιδιών», επισήμανε ο κ Γιαννόπουλος, υπογραμμίζοντας τον απόλυτα ουσιαστικό ρόλο των εθελοντών, των χορηγών και του απλού κόσμου στο έργο “Του Χαμόγελου του Παιδιού” και την ανάγκη οι άνθρωποι του Οργανισμού να πουν ένα μεγάλο “ευχαριστώ”, με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση.

Η εκδήλωση, που έχει ώς στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών, θα ξεκινήσει στις 18.00, στο Λευκό Πύργο, παρουσία του προέδρου του Οργανισμού κ. Γιαννόπουλου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις