Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Εργαζόμενοι στους ΟΤΑ στην είσοδο του ΥΜΑΘ – “Εις μνήμην των ανθρώπων που έχουμε χάσει”!

Θεσσαλονίκη: Εργαζόμενοι στους ΟΤΑ στην είσοδο του ΥΜΑΘ – “Εις μνήμην των ανθρώπων που έχουμε χάσει”!

Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, από εργαζομένους στους ΟΤΑ. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται έξω από του υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με αφορμή την κατάργηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας από την κυβέρνηση…

“Εις μνήμην των ανθρώπων που έχουμε χάσει στο καθήκον θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις και τις δράσεις μας. Η κατάργηση των ΒΑΕ είναι αιτία πολέμου”, δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΠΟΕ-ΟΤΑ Θεσσαλονίκης, Κλεοπάτρα Χοροζίδου.

Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν να συναντηθούν με τον προϊστάμενό του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Γιώργο Αγγελόπουλο αλλά και με την νέα υφυπουργό Μακεδονίας- Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Μεταξύ των αιτημάτων τους είναι η υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, «συνεχίζεται με ένταση η “χιονοστιβάδα” ιδιωτικοποιήσεων δημοτικών υπηρεσιών σε μια σειρά από μικρούς αλλά και μεγάλους δήμους σε όλη τη χώρα».

Πηγή: thestival.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις