Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Έρχονται μαρτυρίες φωτιά στη δίκη για την απαγωγή της 11χρονης Μαρκέλλας

Η απαγωγή και η κακοποίηση της 11χρονης, σήμερα, Μαρκέλλας από τη Θεσσαλονίκη σόκαρε το πανελλήνιο τον Ιούνιο του 2020. Τις επόμενες ημέρες, στις 24/11, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης ξεκινάει η πολύκροτη δίκη σε πρώτο βαθμό.

Η 34χρονη που κατηγορείται για αρπαγή, βιασμό, γενετήσιες πράξεις, έκθεση σε κίνδυνο και διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών σε ανήλικο, αλλά και ένας 41χρονος επιχειρηματίας που κατηγορείται ως συνεργός της στις πράξεις της αρπαγής και της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, θα βρεθούν για πρώτη φορά ενώπιoν του δικαστηρίου.

Η 34χρονη, μάλιστα, είναι προφυλακισμένη στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα Θηβών και το δεκαοκτάμηνο της προσωρινής της κράτησης λήγει στις 18 Δεκεμβρίου, οπότε μέχρι τότε θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η ακροαματική διαδικασία, αλλιώς θα αφεθεί ελεύθερη υπό όρους, βάσει του ισχύοντα νόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, στη δίκη αναμένεται να παρασταθούν 8 μάρτυρες κατηγορίας, εκ των οποίων ορισμένοι αναμένεται να παραθέσουν στο δικαστήριο σημαντικά στοιχεία για κακοποιητική συμπεριφορά της 34χρονης κατηγορούμενης εις βάρος τους και αυτό θα προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Η δικηγόρος της οικογένειας της 11χρονης αναφέρει στο newsit.gr: «Η πολιτική αγωγή είναι παρούσα και δηλώνει ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την καταδίκη και των δύο κατηγορούμενων. Για να οδηγηθούν σε δίκη χρειάστηκαν σχεδόν 18 μήνες σκληρής δουλειάς και άοκνου αγώνα. Τα στοιχεία του δεύτερου κατηγορουμένου δεν έχουν δοθεί στην δημοσιότητα παρόλο που η πολιτική αγωγή επέμενε προς την δημοσιοποίηση τους.

Όμως ήρθε η ώρα να μιλήσουν τα θύματα και να ακουστούν στο δημόσιο λόγο. Ήρθε η ώρα και οι θύτες να λογοδοτήσουν. Ήρθε η ώρα της δικαιοσύνης» είπε η δικηγόρος, Ανθούλα Ανάσογλου.

Την ίδια ώρα η 11χρονη Μαρκέλλα αλλά και ο μικρότερος αδελφός της, συνεχίζουν να φιλοξενούνται σε Δομή Προστασίας Ανηλίκων έπειτα απο δικαστική απόφαση.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΜΠΙΔΗΣ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις