Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη – Εστίαση: Αισιοδοξία αλλά και μαύρα σύννεφα – Το άνοιγμα και τα «αγκάθια» (video)

Θεσσαλονίκη – Εστίαση: Αισιοδοξία αλλά και μαύρα σύννεφα – Το άνοιγμα και τα «αγκάθια» (video)

Το πρώτο βήμα για το σταδιακό άνοιγμα της εστίασης από σήμερα, βρίσκει συγκρατημένα αισιόδοξους τους επιχειρηματίες του κλάδου….

Χωρίς περίπου το 20% των επιχειρήσεων που δεν διαθέτουν εξωτερικούς χώρους ανοίγει σήμερα η εστίαση στη Θεσσαλονίκη. Όπως δηλώνει στο GRTimes ο πρόεδρος της ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ νομού Θεσσαλονίκης, μεταξύ των συναδέλφων του υπάρχει αισιοδοξία αλλά συγκρατημένη, καθώς εκτιμά πως θα χρειαστεί ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα προκειμένου ο κλάδος να επιστρέψει σε μία σχετική «κανονικότητα». Εξάλλου, οι κρατήσεις για σήμερα και αύριο κυμαίνονται σε σχετικά χαμηλά ποσοστά.

Τα καταστήματα εστίασης είχαν προχωρήσει όλο το προηγούμενο διάστημα στις απαραίτητες προετοιμασίες ενώ σύμφωνα με τον κ. Φιλοκώστα, κάποιο μέρος του προσωπικού αναγκαστικά θα συνεχίσει να βρίσκεται σε αναστολή εργασίας καθώς οι ανάγκες με τα σημερινά δεδομένα δεν θα είναι μεγάλες.

«Αγκάθι», εκτός από τη λειτουργία μόνο των εξωτερικών χώρων, παραμένει το θέμα της μουσικής που δεν θα επιτρέπεται, αλλά και το ωράριο το οποίο αν και διευρύνεται από σήμερα με την απαγόρευση να ξεκινά στις 11:00 μμ, συνεχίζει να λειτουργεί ανασταλτικά για κάποιο μέρος της πελατείας

Ο κ. Φιλοκώστας πάντως εξέφρασε την ελπίδα, κάποια από τα παραπάνω θέματα να διευθετηθούν με το άνοιγμα και του τουρισμού από τις 15 Μαΐου και μετά. Υπενθυμίζεται ότι το πολυπόθητο άνοιγμα της εστίασης ξεκίνησε από σήμερα με συγκεκριμένους κανόνες.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις