Τετάρτη, 1 Μαΐ
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ετοιμασίες αλλά και αντιδράσεις στην κάμερα για το άνοιγμα εστιατορίων και καφέ (pics, video)

Θεσσαλονίκη: Ετοιμασίες αλλά και αντιδράσεις στην κάμερα για το άνοιγμα εστιατορίων και καφέ (pics, video)

Ιδιοκτήτες εστιατορίων και καφέ στη Θεσσαλονίκη μετρούν αντίστροφα για το άνοιγμα των καταστημάτων τους…

Κάποιοι έχουν ήδη αρχίσει να τοποθετούν τα τραπέζια στις προβλεπόμενες αποστάσεις και να μετρούν για να τσεκάρουν. Μετά από μήνες κατεβάζουν καρέκλες και σκαμπό από τους πάγκους που βρίσκονταν και τα βάζουν ξανά στα σημεία όπου θα κάθονται οι πελάτες.

Οι αντιδράσεις για τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, προκάλεσαν όπως φαίνεται ανάμεικτες αντιδράσεις. Ιδιοκτήτες εστιατορίων δεν βλέπουν με καλό μάτι το άνοιγμα στις 3 Μαΐου, σε αντίθεση με επιχειρηματίες που έχουν καφετέριες. Εκείνοι μας έλεγαν το πρωί, πως θα ήταν πιο σωστό να σηκώσουν ρολά στα μέσα Μαΐου.

Ο ιδιοκτήτης εστιατορίου στην καρδιά της Θεσσαλονίκης από την άλλη, ευελπιστεί το άνοιγμα να δώσει στον ίδιο οικονομική ανάσα. «Τους μήνες του lockdown ο τζίρος ήταν αρχικά μηδενικός και στη συνέχεια ανέβηκε λίγο με τις παραγγελίες που πήγαιναν ντελίβερι. Σε καμία περίπτωση όμως τα έσοδα δεν ήταν αρκετά».

«Θα ήταν καλύτερα να ανοίξουμε μαζί με τον τουρισμό. Το άνοιγμα στις 3 Μαΐου θα φέρει προβλήματα και δεν θα μας βοηθήσει» λέει από την άλλη ο ιδιοκτήτης της καφετέριας…

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις