Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Έτσι μπαίνουν σε σπίτια δεκάδες ποντίκια – Μαρτυρίες που συμπυκνώνουν το πρόβλημα

Θεσσαλονίκη: Έτσι μπαίνουν σε σπίτια δεκάδες ποντίκια – Μαρτυρίες που συμπυκνώνουν το πρόβλημα

Τα ποντίκια μπαίνουν σε σπίτια στη Θεσσαλονίκη και το πρόβλημα μέρα με τη μέρα, παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις…

Τα ποντίκια έχουν γίνει πονοκέφαλος για τους κατοίκους στη Θεσσαλονίκη. Ορισμένοι τα βλέπουν να κυκλοφορούν ακόμα και το πρωί σε κεντρικά σημεία της πόλης, χωρίς να φοβούνται την ανθρώπινη παρουσία και άλλοι τα εντοπίζουν μέσα στα ίδια τους, τα σπίτια. Όπως φαίνεται τα ποντίκια μπαίνουν από τα σιφώνια και τις λεκάνες.

Συχνό φαινόμενο είναι πλέον η εμφάνιση ποντικών μέσα σε εξοχικές κατοικίες στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο. Τα ποντίκια, ωστόσο, δεν εισχωρούν στα σπίτια από τις συνηθισμένες οδούς (πόρτες, παράθυρα, μπαλκόνια), αλλά μπαίνουν μέσω των σιφωνιών, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται από τις λεκάνες!

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του ΣΕΥΘ, Φώτης Τσαπαδάς, «ο κόσμος καλεί εμάς τους υδραυλικούς για τέτοιου είδους περιπτώσεις. Συνήθως συμβαίνει σε παλιές κατοικίες, σε ισόγεια ή και εξοχικά. Οπουδήποτε τα δίκτυα είναι παλιά, καθίσταται πιθανό να δημιουργηθεί το συγκεκριμένο ζήτημα».

Περιγράφοντας τη διαδρομή των ποντικών προς το εσωτερικό μίας κατοικίας, ο κ. Τσαπαδάς σημειώνει ότι «τα παλιά φρεάτια, πολλές φορές τυχαίνει να υποστούν μία καθίζηση. Έτσι, δημιουργείται κενό και ακόμη και τα ποντίκια που τριγυρνούν στο πεζοδρόμιο, μπορούν να μπουν σε ένα σιφώνι και να βγουν μέσα από τους σωλήνες, στη λεκάνη του σπιτιού».

Σε ό,τι αφορά τώρα, την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου φαινομένου, ο κ. Τσαπαδάς σημειώνει ότι «όποτε καλούμαστε εμείς, τοποθετούμε μία βαλβίδα αντεπιστροφής στην αποχέτευση, προκειμένου να μην τις διαπερνά τίποτα από έξω προς τα μέσα. Έτσι, εμποδίζουμε και τα έντομα, αλλά και τα ποντίκια να εισβάλλουν στα σπίτια». Δείτε τις εικόνες του grtimes.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις