Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Φωτογραφίες από το αυτοκίνητο του 62χρονου – Οι φιάλες υγραερίου και το σπασμένο παρμπρίζ

Θεσσαλονίκη: Φωτογραφίες από το αυτοκίνητο του 62χρονου – Οι φιάλες υγραερίου και το σπασμένο παρμπρίζ

Το μέγεθος της τραγωδίας που οι αστυνομικοί κατάφεραν να αποτρέψουν την τελευταία στιγμή το βράδυ της Κυριακής στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης, μαρτυρούν οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 62χρονος πατέρας στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης κλείστηκε μαζί με τα ανήλικα παιδιά του μέσα στο αυτοκίνητο και προσπάθησε να αυτοκτονήσει παρασέρνοντάς τα στο θάνατο.

Ο 62χρονος απόστρατος αξιωματικός της αεροπορίας είχε πάρει τα παιδιά του για την Κυριακή, καθώς είναι σε διάσταση με την μητέρα τους. Τα έπαιρνε συνήθως μία φορά την εβδομάδα: κάθε Κυριακή. Αυτή η Κυριακή ήταν όμως διαφορετική. 

Όταν η μητέρα έφτασε στο σημείο να παραλάβει τα δύο παιδιά της, διαπίστωσε πως ο 62χρονος είχε κλειστεί μέσα στο όχημα μαζί με τα μικρά παιδιά και είχε ανοίξει δύο φιάλες υγραερίου. Η γυναίκα σε κατάσταση πανικού πήρε τηλέφωνο την αστυνομία και άμεσα έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί που κατάφεραν να σπάσουν τα παράθυρα και να βγάλουν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση τον 62χρονο και τα δίδυμα.

Στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το Mega, φαίνεται το αυτοκίνητο του 62χρονου και το παρμπρίζ που έσπασαν οι αστυνομικοί για να σώσουν τον ίδιο και τα μικρά παιδιά. Μάλιστα, σε μία από αυτές διακρίνονται τα παιδιά που έβγαλαν οι αστυνομικοί από το αυτοκίνητο.

Σε άλλη φωτογραφία διακρίνονται οι δύο φιάλες υγραερίου και η τσάπα που χρησιμοποίησαν οι αστυνομικοί για να σπάσουν ο παρμπρίζ.  

Τα παιδιά, ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι, που είχαν εισπνεύσει μεγάλη ποσότητα υγραερίου μεταφέρθηκαν στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται, χωρίς η ζωή τους να διατρέχει κίνδυνο.

Δυσφορία αισθάνθηκε και ένας από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στη διάσωση και χρειάστηκε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ο πατέρας των διδύμων, που λίγο έλειψε να τα σκοτώσει, παραμένει φρουρούμενος, με δύσπνοια, στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

 

«Παγώσαμε»

Ο Χρήστος Συμεωνίδης, αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης μίλησε στην τηλεόραση του Mega για το περιστατικό και για τις συνθήκες διάσωσης των παιδιών.

Ο κ. Συμεωνίδης είπε ότι δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Όταν έφθασαν οι αστυνομικοί ζήτησαν ασυρματικά να σπάσουν το τζάμι του αυτοκινήτου και από το κέντρο επιχειρήσεων δόθηκε η αντίστοιχη άδεια.

Χαρακτηριστική ήταν η περιγραφή του αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης: «”Παγώσαμε” όταν η πρώτη διαβίβαση του περιπολικού ήταν ότι δεν μπορούν να σπάσουν το τζάμι».

Λίγα δευτερόλεπτα μετά οι αστυνομικοί κατάφεραν τελικά να σπάσουν το τζάμι του αυτοκινήτου σώζοντας την ζωή και των τριών.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις