Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Φρούριο το Πολυτεχνείο! Η συνεννόηση φοιτητών πίσω από αυτές τις εικόνες (Φωτό)

Θεσσαλονίκη: Φρούριο το Πολυτεχνείο! Η συνεννόηση φοιτητών πίσω από αυτές τις εικόνες (Φωτό)

Οι φοιτητές ήρθαν σε συνεννόηση με την διοίκηση του Πανεπιστημίου και σήμερα τους επετράπη να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο του Πολυτεχνείου. «Lockdown στην πολιτική τους. Τα κέρδη σας η πολιτική τους. 47 χρόνια μετά ο αγώνας συνεχίζεται για μόρφωση, υγεία, δουλειά», αναγράφει ένα από τα πανό των φοιτητών.

«Το Πολυτεχνείο ζει οι αγώνες δεν παίρνουν αναβολή», γράφει το πανό που τοποθέτησαν οι φοιτητές στην είσοδο του Πολυτεχνείου. Στο Πολυτεχνείο βρίσκεται και ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής, Κωνσταντίνος Κατσιφαράκης. «Λυπάμαι που ο φετινός εορτασμός γίνεται με αυτό τον τρόπο. Προσπαθούμε να γίνουν οι καταθέσεις στεφάνων χωρίς να υπάρξει συνωστισμός», ανέφερε ο ίδιος σε δηλώσεις του.

Δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά από το ΑΠΘ, ενώ έχουν στηθεί και μπλόκα που ελέγχουν πεζούς πολίτες που κατευθύνονται προς το νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» και το ΑΠΘ. Μέχρι στιγμής υπάρχει η πληροφορία ότι αστυνομικοί προχώρησαν σε μια προσαγωγή ατόμου έξω από το ΑΠΘ.

Υπενθυμίζεται ότι από την Δευτέρα υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις γύρω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, με κλούβες των ΜΑΤ να είναι σταθμευμένες σε πολλά σημεία επί της Εγνατίας αλλά και με αστυνομικούς που κάνουν πεζές περιπολίες.

Τα μέτρα θα αυξηθούν τις επόμενες ώρες και γύρω από το ΑΠΘ θα υπάρχουν περισσότερες αστυνομικές δυνάμεις, ώστε να αποτραπεί κάθε πιθανή προσπάθεια συγκέντρωσης ή πορείας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις