Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Γέννησε με καισαρική 26χρονη ανεμβολίαστη με κορονοϊό

Θεσσαλονίκη: Σε καλή κατάσταση νοσηλεύονται οι τραυματίες του τροχαίου δυστυχήματος στην Εγνατία

Ευχάριστα είναι τα νέα για την 26χρονη έγκυο, η οποία εδώ και λίγες μέρες νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης με κορονοϊό. Τη Δευτέρα (16.11.2021) οι γιατροί αποφάσισαν να πάρουν το παιδί με καισαρική.

Τόσο η 26χρονη όσο και το νεογέννητο είναι καλά στην υγεία τους και νοσηλεύονται σε απλές κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται πως η νεαρή κοπέλα δεν είχε εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, καθώς φοβόταν για την εγκυμοσύνη και το έμβρυο. 

Ο πρόεδρος εργαζομένων στο Ιπποκράτειο Χρήστος Τζελέπης, ανέφερε πως: «Το μεγαλύτερο ποσοστό των εγκύων ακούει τους γυναικολόγους, οπότε θα πρέπει να το δουν αυτό. Η επιστημονική κοινότητα πρέπει να συμφωνεί, γιατί υπάρχουν διάφορες κατευθύνσεις».

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας- Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος σημείωσε πως: «Η επιστήμη το έχει ξεκαθαρίσει. Πρέπει όλες οι έγκυες γυναίκες, και οι γυναίκες που προσπαθούν να κάνουν παιδί να εμβολιάζονται κανονικά. Ο εμβολιασμός προστατεύει και τη γυναίκα, και το μωρό».

Στη συνέχεια ο κ. Τζελέπης αναφέρθηκε στη δύσκολη νύστα στο Ιπποκράτειο: «Στο νοσοκομείο έχουμε την πραγματικότητα του κορονοϊού, που είναι πολύ δύσκολη. Επί τόσους μήνες το ίδιο προσωπικό καλύπτει την κατάσταση. Εχτές είχαμε 800 ασθενείς στο σύνολο που ήρθαν στο νοσοκομείο. Όσες εισαγωγές μη Covid έγιναν θα πρέπει να μπουν σε κλινικές που είναι μειωμένες, καθώς έχουν διατεθεί για ασθενείς με κορονοϊό. Συνολικά νοσηλεύουμε αυτή τη στιγμή περίπου 140 περιστατικά Covid. Το προσωπικό είναι μειωμένο».

Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό πως το αγοράκι 4 μηνών που διεκομίσθη στο Ιπποκράτειο από Κομοτηνή, παραμένει διασωληνωμένο και η κατάστασή του είναι κρίσιμη.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις