Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Για τι κατηγορούνται οι δύο κουκουλοφόροι παρκουρίστες – Τα ευρήματα της ΕΛΑΣ

Θεσσαλονίκη: Για τι κατηγορούνται οι δύο κουκουλοφόροι παρκουρίστες – Τα ευρήματα της ΕΛΑΣ

Δικογραφία για εμπρησμό σχηματίστηκε σε βάρος των δύο 21χρονων κουκουλοφόρων που συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας (08.05.2023), ενώ πηδούσαν από ταράτσα σε ταράτσα στη Θεσσαλονίκη για να διαφύγουν.

Οι δύο κουκουλοφόροι είχαν ανέβει σε ταράτσα, με τον έναν να είχε ταμπουρωθεί στο καμπαναριό του Αγίου Μηνά στη Θεσσαλονίκη. Υπενθυμίζεται ότι στις 2:30 τα ξημερώματα σε φωτιά που ξέσπασε σε επιχείρηση επισκευής κινητών τηλεφώνων στην οδό Βενιζέλου έκαψε ολοσχερώς το μαγαζί, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλλαν οι 10 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο.

Τελικώς, οι δύο κουκουλοφόροι, που πηδούσαν από ταράτσα σε ταράτσα για να διαφύγουν συνελήφθησαν και πλέον κατηγορούνται: Για εμπρησμό κατά συναυτουργία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απείθεια, απόπειρα σωματικής βλάβης κατ’ εξακολούθηση, εξύβριση και παράβαση του νόμου περί όπλων.

 

Ανακοίνωση για τους κουκουλοφόρους που έκαναν παρκούρ σε ταράτσες εξέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας (08.05.2023), η Ελληνική Αστυνομία.

Αναλυτικότερα, κατά την κατάσβεση της φωτιάς σε κατάστημα επισκευής κινητών τηλεφώνων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από την πυροσβεστική, διαπιστώθηκε ότι σε ταράτσα διπλανού κτιρίου κινούνταν δύο άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους.

Σε σήματα και κλήσεις αστυνομικών, οι δύο 21χρονοι προσπάθησαν να διαφύγουν πηδώντας από ταράτσα σε ταράτσα σε διπλανές πολυκατοικίες, ενώ παράλληλα εκτόξευαν κατά των αστυνομικών πέτρες, αλλά και σκόνη πυροσβεστήρα.

Τελικά, έπειτα από διαπραγματεύσεις, ο ένας κατέβηκε από την ταράτσα, όπου βρισκόταν και συνελήφθη, ενώ ο δεύτερος προσπάθησε να διαφύγει, όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Έπειτα από έλεγχο στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

1 μάσκα με μορφή κόμικ,

4 μαρκαδόροι υπογραφής,

3 αναπτήρες,

1 κουτί σπίρτα και

1 πτυσσόμενο μαχαίρι.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιον των αρμόδιων αρχών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις