Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Γκαζάκια σε κτίριο κόσμημα του 1898 – Δείτε τις εικόνες που άφησαν πίσω τους οι δράστες

Θεσσαλονίκη: Γκαζάκια σε κτίριο κόσμημα του 1898 – Δείτε τις εικόνες που άφησαν πίσω τους οι δράστες

Νέα επίθεση με γκαζάκια στη Θεσσαλονίκη, αυτή τη φορά σε ένα κτίριο ιστορικό με ιδιαίτερη σημασία για την Άνω Πόλη…

Οι δράστες που έβαλαν γκαζάκια στο ιστορικό κτίριο, έφτασαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί και μετά την έκρηξη που προκάλεσαν χάθηκαν στη Θεσσαλονίκη, πριν φτάσει η αστυνομία. Οι εικόνες που άφησαν πίσω, στην Άνω Πόλη, προκαλούν οργή και θλίψη. Οι ζημιές στο κτίριο του 1898 είναι ορατές από όσους περνούν από το σημείο με το πρώτο φως της ημέρας.

Σημαντικές φθορές που ευτυχώς περιορίστηκαν στην είσοδο του κτιρίου, προκάλεσαν τα γκαζάκια που τοποθέτησαν άγνωστοι τα ξημερώματα, στο Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού, στην Άνω Πόλη. Ο μηχανισμός που τοποθετήθηκε στο κτίριο που βρίσκεται επί της οδού Μουσών, εξερράγη περίπου στις 02.00 τη νύχτα, προκαλώντας φωτιά που θα μπορούσε να επεκταθεί εάν η πυροσβεστική δεν επενέβαινε άμεσα για την κατάσβεσή της. Στο σημείο έσπευσαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα.

Το κτίριο που στεγάζεται το ίδρυμα, γνωστό και ως Μέλαθρον Αναστασίου, Ιουλίας Μπίλλη, χτίστηκε το 1898 αποτελώντας ένα πραγματικό αρχιτεκτονικό διαμάντι για την περιοχή της Άνω Πόλης και ένα πραγματικό στολίδι για την περιοχή. Οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες τους για τον εντοπισμό των αγνώστων που ευθύνονται για τη συγκεκριμένη επίθεση.

Το Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού (ΙΕΘΠ) ιδρύθηκε το 1993 με πρωτοβουλία πανεπιστημιακών καθηγητών, κληρικών, ειδικών ερευνητών και επιχειρηματιών. Σκοπός του είναι «η μελέτη αποκλειστικώς των επίκαιρων προβλημάτων της Ορθοδοξίας και του Γένους εκτός της Ελληνικής Επικράτειας. Υποτροφίες, ερευνητικά προγράμματα, σεμινάρια, ημερίδες, επιστημονικά συμπόσια, αποστολές στους παραδοσιακούς χώρους Ορθοδόξου πίστεως και κληρονομιάς, διαλέξεις, εκπομπές, σειρά εκδόσεων ελληνιστί και αγγλιστί, ψηφίσματα και ηθική και υλική ενίσχυση άλλων μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων είναι η μέθοδος εργασίας». Δείτε τις εικόνες του grtimes.gr, μετά την επίθεση με γκαζάκια…

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις