Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Η μαύρη μέρα για τους “τεχνικούς της ΔΕΗ” – Τους ήρθε από εκεί που δεν περίμεναν!

Θεσσαλονίκη: Η μαύρη μέρα για τους “τεχνικούς της ΔΕΗ” – Τους ήρθε από εκεί που δεν περίμεναν!

Τρεις άνδρες ηλικίας 34, 26 και 34 ετών συνελήφθησαν για περιπτώσεις κλοπών χρημάτων και χρυσαφικών από πολίτες, με εξαπάτηση, ή με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης…

Η σύλληψη τους έγινε μετά από ειδοποίηση αστυνομικού εκτός Υπηρεσίας, ο οποίος χθες το μεσημέρι (01-06-2019) ειδοποίησε το κεντρο της άμεσης δράσης, αντιλαμβανόμενος ύποπτες κινήσεις των συλληφθέντων οι οποίοι επέβαιναν σε αυτοκίνητο μαζί με έναν ακόμη συνεργό, μετά από την απόρριψη συσκευασίας που περιείχε χρυσαφικά στην περιοχή της Ανάληψης.

Περιπολικο της αστυνομίας έσπευσε και εντόπισε το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δράστες, το οποίο δε συμμορφώθηκε σε σχετικά σήματα ελέγχου και ανέπτυξε ταχύτητα για να διαφύγει, πλην όμως ακινητοποιήθηκε στην περιοχή Χαριλάου και συνελήφθησαν τα τρία μέλη της συμμορίας.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από την κατοχή των συλληφθέντων, τρία κινητά τηλέφωνα και το συνολικό χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ.

Από την περαιτέρω έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες μαζί με δύο ακόμη συνεργούς είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την εξαπάτηση ατόμων, ή κατά περίπτωση τη διάπραξη κλοπής με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Συγκεκριμένα προέκυψε, ότι κατά το τελευταίο δίμηνο στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση και ρόλους κατά περίπτωση, προέβησαν σε δύο περιπτώσεις εξαπάτησης (πρόσχημα επιστροφής χρημάτων από ασφαλιστική εταιρεία και πρόσχημα οφειλής συγγενικού προσώπου) και μία περίπτωση κλοπής με τη μέθοδο της απασχόλησης προσποιούμενοι τους τεχνικούς της Δ.Ε.Η. αφαιρώντας από ηλικιωμένους. χρυσαφικά και το συνολικό χρηματικό ποσό των 6.900 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη διακρίβωση της εμπλοκής των ανωτέρω και σε άλλα αδικήματα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις